Прокуратурата прекрати проверката по сигнал на служебния вътрешен министър Бойко

...
Прокуратурата прекрати проверката по сигнал на служебния вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати проверка на Гешев по сигнал на Рашков

Прокуратурата приключи инспекцията по сигнал на служебния вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев за оповестяване на доказателства, събрани със специфични разследващи средства.

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев сподели пред БНР, че наблюдаващият прокурор не е разкрил данни за осъществено закононарушение от обвинител номер едно.

Рашков сезира прокуратурата, откакто Висшия правосъден съвет (ВСС) отхвърли като неприемливо настояването му - импортирано посредством тогавашния правосъден министър Янаки Стоилов, за уволнението на Гешев поради нарушение на Етичния кодекс на магистрата. Сред причините за това искане беше и изборното издание на доказателства, събрани със специфични разследващи средства.

Сезирайки спецобвинението в края на юли, Рашков уточни три случая - записи, за които се твърди, че съдържат гласа на президента Радев, записи на намиращия се в Дубай Васил Божков с политици и публицисти и чатовете сред президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков.

Според работилия по сигнала прокурор не е видял закононарушения в това разгласяване, тъй като това е станало на стадий, когато към този момент тези записи са станали материални доказателствени средства и право да позволи или не публикуването им имат единствено съответните наблюдаващи прокурори. А те са дали такова.

И защото данни, че Иван Гешев е направил закононарушение не са открити, инспекцията е прекъсната.

За това е известен жалбоподателя Бойко Рашков, който има право да апелира отхвърли.

В хода на инспекцията са били снети пояснения от магистрати към Спецпрокуратурата и чиновници на дирекция " Публична връзка " към админситрацията на основния прокурор. Събрани са били и съответните документи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР