Проектът CAVForth, подкрепян от британското правителство, започна първи пътни тестове

...
Проектът CAVForth, подкрепян от британското правителство, започна първи пътни тестове
Коментари Харесай

В Шотландия вече тестват автономни автобуси по улиците

Проектът CAVForth, подкрепян от английското държавно управление, стартира първи пътни проби с самостоятелни рейсове по улиците на Шотландия. Тестовете ще продължат две седмици, през които пет рейса ще преминат през маршрут от към 22 километра през разнообразни спирки.

По време на тестванията рейсовете няма да транспортират пасажери, само че се чака към средата на това лято тестванията да приключат и рейсовете да стартират да оперират по избрани направления. Всеки рейс може да транспортира до 36 индивида, което се равнява на към 10 хиляди превозени пасажера на седмица.

Преди да стартират пътните проби, от CAVForth са провели разнообразни виртуални симулации, тествания на затворени сектори, а също по този начин са събрали и данни от над 500 индивида, които употребяват градския превоз всекидневно. Макар транспортните средства да разполагат с самостоятелни функционалности, във всеки рейс ще има човек, който да може да поеме надзор при потребност и да дава повече информация на пасажерите при зародили въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР