Продължават да излизат шокиращи подробности за бруталното убийство на саудитския

...
Продължават да излизат шокиращи подробности за бруталното убийство на саудитския
Коментари Харесай

Половин час разчленявали тялото на Хашоги

Продължават да излизат шокиращи детайлности за бруталното ликвидиране на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше екзекутиран в саудитското консулство в Истанбул. За първи път в медиите бяха публикувани последните думи на убития.

Джамал Хашоги беше един от критиците на властта в Рияд и избяга зад граница – в Съединени американски щати, страхувайки се за живота си. В началото на октомври 2018 година отива в саудитското консулство в Истанбул, с цел да си изкара брачни документи. Там обаче е погубен, след което разчленен. От тялото няма и диря. Според интернационалната общественост и служби властта в Рияд е поръчала убийството. Тя обаче отхвърля.

Саудитските управляващи са повдигнали обвинявания на 11 души по отношение на убийството. Петима от тях са застрашени със смъртни присъди. Турският вестник „ Сабах “ разгласява дубликат от аудиозаписите, до които са се добрали турските служби. „ Имам астма, не го правете. Ще ме задушите! “, са последните думи на Джамал Хашоги, който по-късно губи схващане. Килърите го задушават с торба, поставена на главата му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР