Продажбата на стомана и арматурно желязо заради войната в Украйна

...
Продажбата на стомана и арматурно желязо заради войната в Украйна
Коментари Харесай

Стомана и тухли изчезват. Спират ли строителите да работят?

Продажбата на стомана и арматурно желязо поради войната в Украйна беше прекратена от началото на март, заяви Пламен Михалев, ръководител на районния офис на Камарата на строителите в Стара Загора, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му това са съществени строителни материали и дефицитът се отразява на сектора.

Основните снабдители са от Украйна и Русия, последния транспортен съд спря на българско пристанище пред две седмици, има суматоха в сектора. Други снабдители от Турция и Гърция, също стопират износа с претекст за изчерпана квота. Запасите в българските хранилища са незадоволителни, изясни Михалев. Той посочи, че и в неговата компания има склад, само че те към този момент не продават.

От началото на войната цената на звук строително желязо е скочила от 1450 лв. на 2100 лв., а на пазара към този момент има сериозен дефицит.

Производителите на тухли понижават до най-малко продажбите, тъй като не знаят по какъв начин ще се им отразят цените на газа и тока.

Инвеститори стопират обекти поради дефицит на строителни материали.

Според ръководителя на Регионалния офис на Камарата на строителите не са изключени банкрути на компании.

През идната седмица в София ще има разширено съвещание на Управителния съвет а Камарата на строителите, на което ще се търсят незабавни решения за рецесията в сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР