Приканващи с красивия си дизайн и изненадите, които ще намерим

...
Приканващи с красивия си дизайн и изненадите, които ще намерим
Коментари Харесай

Каква е историята на Коледните календари?

Приканващи с красивия си дизайн и изненадите, които ще намерим зад номерираните им прозорчета , Коледните календари на dm са съвършен подарък за всеки, който обича нетърпеливо да чака идната дребна наслада. 

Отброяването на дните до Коледа обаче не е събитие на съвремието ни, датира още от 4 в.сл.Хр. , когато в границите на 4 седмици хората, подготвени да сменят вярата си, се приготвяли за своето християнско кръщение. На британски advent идва от латинската дума за " идване " или " пришествие ", само че advent в началото значи интервала, започващ от първата неделя след фестивала на св. Андрей Първозвани , първия от апостолите, и продължаващ през идващите три недели. Сега обаче advent календарите се свързват с упованието на Рождество на 25 декември. 

Сегашните Коледни календари отброяват дните от 1 до 24 декември в това число, само че тази традиция започва в средата на 19 в., когато протестантите в Германия отбелязвали с тебешир по вратите дните до Коледа или палели свещ за всеки ден до празника. 



Джерард Ланг се счита за производителя на първия принтиран Коледен календар при започване на 20 в. Той е бил въодушевен от откритие на майка си и присъединил 24 цветни картинки, прикрепени към картонените малки врати , които са се трансформирали в емблема на този вид календари. През Втората международна война, Коледните календари за малко излизат от произвеждане, заради дефицит на картон. Традицията обаче е възобновена скоро по-късно.  

Днес можем да се сдобием с Коледен календар от най-близката дрогерия dm и да отброяваме дните до Коледа, отваряйки дребните прозорчета, зад които стоят непредвидени изненади. Традиционно това са шоколадови произведения , само че към този момент не е наложително – доста козметични марки оферират advent календари преди Коледа, като зад всяка дата се крият мини козметични артикули. Единственото предписание е да отваряме единствено по едно прозорче дневно!

 

С поддръжката на dm

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР