Британската полиция обяви днес, че обвинение в нарушаване на Закона

...
Британската полиция обяви днес, че обвинение в нарушаване на Закона
Коментари Харесай

Великобритания повдигна обвинение на агент на руските разузнавателни служби

Британската полиция разгласи през днешния ден, че обвиняване в нарушение на Закона за националната сигурност е повдигнато на 64-годишен мъж, обвинен, че е сътрудничил на съветските разследващи служби, съобщи Франс прес.

Хауърд Майкъл Филипс е бил задържан на 16 май в централната част на Лондон и от този момент е в ареста, прецизираха от полицията. Обвиненията са му повдигнати по Член 3 от Закона за националната сигурност, който визира " подкрепяне на задгранични разследващи служби ", в тази ситуация " на Русия ", се показва в полицейското изказване. Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, разяснява, че Филипс е от град Харлоу, на север от Лондон.

Няколко обиска са осъществени в границите на следствието, осъществено от контратерористично звено. Британската полиция отбелязва, че карцерът " не е обвързван със скорошни обвинявания или следствия " по силата на Закона за националната сигурност. Било е планувано през днешния ден мъжът да се яви пред Уестминстърския съд в Лондон, осведоми Агенция Франс Прес.

В последните месеци правосъдните управляващи в Обединеното кралство разгледаха няколко поредни каузи за шпионаж в интерес на Русия, напомня Франс прес, като загатва и обвиняванията в шпионаж в интерес на Москва против българи, които не се признаха за отговорни. В случая с Филипс обаче не е упомената българска диря.

В края на април обвиняване бе повдигнато и на 20-годишен британец, обвинен в организирането на палежи на " търговски парцели, свързани с Украйна ". В началото на този месец Англия разгласи, че експулсира съветския боен аташе в Лондон, който назова " необявен чиновник а военното разузнаване ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР