При откриването на международната конференция посветена на въздействието на изкуствения

...
При откриването на международната конференция посветена на въздействието на изкуствения
Коментари Харесай

Мария Габриел: Изкуственият интелект ще е част от образованието на бъдещето

При откриването на интернационалната конференция отдадена на въздействието на изкуствения разсъдък върху висшето обучение, в наличието на министъра на образованието Красимир Вълчев, на малтийския му сътрудник Еварист Бартоло, представители на софтуерни компании, интернационалните специалисти, студенти, българският еврокомисар Мария Габриел очерта главните провокации, пред които се изправя образованието в цифровия свят.

Висококачественото обучение играе жизненоважна роля за напредъка, растежа и нововъведенията, а навлизането на изкуствения разсъдък ще засегне всички аспекти на живота ни, сподели тя. По думите й триумфът в икономическата конкуренция ще зависи от съществуването на висококвалифицирана работна ръка и от това, кой ще бъде първи в развиването на изкуствения разсъдък.

Мария Габриел сложи няколко въпроса.

„ Как можем да подсигуряваме, че актуалната просветителна система върви в крайник с цифровата промяна? Какъв ще бъде най-хубавият метод за включване на цифровите умения в образователната стратегия? На какво би трябвало да учим нашите деца, с цел да бъдат готови да работят с технологиите? Но също по този начин огромен въпрос е какво може да способства изкуственият разсъдък? “

Според еврокомисаря отговорите на тези въпроси изискват смяна в метода на преподаване и включване на опциите, които технологиите оферират.

„ Тези технологии не би трябвало и в никакъв случай няма да заменят учителя, само че могат да оказват помощ на учениците, като ги привлекат към просветителния развой. Живеем във време, когато обществените мрежи се състезават за вниманието на младежите. Технологиите на изкуствения разсъдък могат да трансформират метода, по който те учат и да създадат образованието доста по-атрактивно за тях “, акцентира Мария Габриел.

Тя съобщи, че в актуалния свят има потребност от усилване на образованието в цифрови умения.

„ Това може да стане посредством решаването на задания, аналитично и сериозно мислене, взимането на решения и стимулиране на творчеството. Приносът на изкуствения разсъдък може да бъде огромен, сподели еврокомисарят и добави, че учителите също би трябвало да бъдат включени софтуерния развой.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР