Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се чуха за Нагорни Карабах

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разискаха обстановката в зоната на спора в Нагорни Карабах по време на телефонен диалог. Това заяви пресслужбата на Кремъл след диалог сред водачите на двете страни.

" Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се оповестиха за активизиране на политическия развой, по-специално въз основа на работата на Минската група на ОССЕ ", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Нови конфликти сред Азербайджан и арменски сепаратисти за противоречивия район лишиха стотици човешки животи, в това число десетки цивилни, макар апелите за мир и преустановяване на огъня при посредничеството в Москва предходната седмица.

И двете страни потвърдиха значимостта на спазването на филантропичното помирение, съглашение за което беше реализирано на 10 октомври в Москва.

Също по този начин Владимир Путин изрази сериозна угриженост пред Тайип Ердоган по отношение на присъединяване на бойци от района на Близкия изток във военните дейности.

Двамата водачи " подчертаха незабавната нужда от взаимни старания за преустановяване на кръвопролитията допустимо най-скоро и прекосяване към спокойно споразумяване на казуса с Нагорни Карабах ".

Изразена е вярата, че Турция, като член на Минската група на ОССЕ, ще донесе градивен принос за деескалацията на спора ", се споделя в изказването.

Освен това Путин и Ердоган се договориха за по-нататъшни постоянни контакти по дипломатически и военни канали.

Те означиха, че по време на обмена на отзиви сред водачите на двете страни по сирийските и либийските въпроси, те са подчертали „ ефикасния темперамент на координацията на Русия и Турция в тези области, което оказва помощ за стабилизиране на обстановката и прогрес по политическия и дипломатическия път “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР