Днес България честваделото на славянските просветители, Светите братя Кирил и

...
Днес България честваделото на славянските просветители, Светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Празнуваме Денят на българската писменост и култура

Днес България честваделото на славянските просветители, Светите братя Кирил и Методий.Денят е разгласен за празник на българската писменост, култура и просвета.

Един от най-важните български празници, той се чества под една или друга форма към този момент над 170 години, а е формален празник на Република България от 1990 г.За първи път празникът се празнува на 11 май 1851 година, проведен от Найден Геров в Пловдив, когато е църковният празник на Светите братя.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 09:30 часа през два пункта за инспекция – на ул. „ Шипка “ (срещу СУ „ Св. Климент Охридски “) и на бул. „ Васил Левски “ (срещу Националната художествена академия).

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР