Президентът и служебният министър-председател ще участват в официалното честване на

...
Президентът и служебният министър-председател ще участват в официалното честване на
Коментари Харесай

Президентът Радев и Димитър Главчев ще участват в честванията за 24 май

Президентът и служебният министър-председател ще вземат участие в формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В 10.30 часа пред постройката на президентската институция президентът ще се причисли към тържественото шествие във връзка празника. От 11.00 часа президентът ще взе участие в формалната гала пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще насочи одобрение и ще сервира цветя на паметника на светите братя. 

От 11.40 часа в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ президентът ще прегледа документалната галерия „ Непознатият „ Рибен буквар “, отдадена на 200-годишнината от издаването на първия български всемирски буквар на доктор Петър Берон.

От 18.30 часа в Националния исторически музей в София президентът и брачната половинка му Десислава Радева  Десислава Радева Десислава Радева е брачната половинка на настоящия президент на Република България Румен Радев. Родена ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Премиерът ще се включи в шествието, което потегля в 10.30 часа от Министерство на образованието и науката. 

В 11 часа министър-председателят Главчев ще участва на тържествения водосвет пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР