Президентът Румен Радев започна дoпълнитeлни кoнcултaции c пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пoлитичecки

...
Президентът Румен Радев започна дoпълнитeлни кoнcултaции c пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пoлитичecки
Коментари Харесай

Президентът призова ИТН за диалог, компромиси и консенсус

Президентът Румен Радев стартира дoпълнитeлни кoнcултaции c пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пoлитичecки cили в 46-oтo Нaрoднo cъбрaниe в рaмкитe нa кoнcтитуциoннaтa прoцeдурa зa връчвaнe нa прoучвaтeлeн мaндaт зa cъcтaвянe нa прaвитeлcтвo. Първата среща през днешния ден е с „ ИТН “, които не съумяха да осъществят държавно управление с първия мандат.

" Отговорността, която получихте за сформиране на първия мандат не се осъществя, очевидно и политическата обстановка се изостря, само че се изострят и рецесиите, пред които е изправена България. Това покачва още повече нуждата да имаме постоянен кабинет ", сподели Радев при започване на консултациите. Той прикани за разговор, взаимни отстъпки и консенсус, с цел да се сформира постоянен кабинет.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че са пробвали да сформират държавно управление, само че са били предадени в средата на диалозите. В последна сметка, по думите му в Народното събрание има още 5 партии, които имат опция да сформират кабинет и отговорността е тяхна.

" Явно това ще бъде обект на сложни разговори и консенсус, само че въпреки всичко ви насърчавам да опитате ", прикани Радев. Той още веднъж подсети, че Народното събрание има отговорности и би трябвало да свърши неотложна работа, като най-малкото да актуализира бюджета и да се отнесе с отговорност към Плана за възобновяване и резистентност.

Днес президентът ще се срещне още с представителите на ГЕРБ-СДС и „ Българска социалистическа партия за България “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР