Постигането на устойчиво решение на войната между Украйна и Русия

...
Постигането на устойчиво решение на войната между Украйна и Русия
Коментари Харесай

Западните лидери с остри критики към Русия за условията ѝ за мир в Украйна

Постигането на стабилно решение на войната сред Украйна и Русия не може да включва капитулацията на Киев. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон на интернационалната среща на върха за реализиране на мир, която се организира в Швейцария. Изказването му пристигна, откакто в петък съветският държавен глава Владимир Путин на процедура прикани Украйна да разгласи, че е победена, както и че ще се откаже от влизане в НАТО.

Самият украински президент Володимир Зеленски акцентира, че е нужен обективен мир, учреден на интернационалния правов ред. " Трябва да спрем тази война въз основата на спазването на интернационалното право, заложено в Хартата на Организация на обединените нации, справедливите ползи на украинския народ, както и концепцията за неоспоримата полезност на човешкия живот, а не на войната ", прикани Зеленски.

В Швейцария американският визепрезидент Камала Харис също отхвърли концепцията за капитулация на Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц предизвести, че помирение без сериозна пътна карта за дълготраен мир единствено ще даде легитимност на противозаконното завладяване на украинска територия от Русия. Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен също изрази сходна позиция, като съобщи, че заледяване на спора с съветски войски, които окупират украинска територия, ще бъде рецепта за бъдеща експанзия.

Срещата на върха в Швейцария се организира на фона на затруденията, които Украйна изпитва на бойното поле поради дефицит както на хора, по този начин и на оръжия, напомня Франс прес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР