Президентът Румен Радев насрочи консултациите с Български възход за понеделник,

...
Президентът Румен Радев насрочи консултациите с Български възход за понеделник,
Коментари Харесай

Радев покани Стефан Янев на разговори за кабинет

Президентът Румен Радев насрочи консултациите с " Български напредък " за понеделник, 28 ноември, от 14.00 часа, оповестиха от президентската администрация. 

Предстои президентът да разиска шанса за постоянен кабинет и с някогашния си президентски секретар и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев, който след това сътвори своя партия и влезе в 48-ото Народно заседание.
-->
Самият Янев нееднократно до момента показваше подготвеност да получи третия мандат, който се връчва по желание на президента.

Румен Радев към този момент организира срещи от съвещателен темперамент с ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Българска социалистическа партия. С напрежение бяха придружени диалозите сред Радев и Българска социалистическа партия, и изключително с Демократична България по тематиката за изпращането на оръжия в Украйна.

Партиите от някогашната четворна коалиция заявиха, че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ и оповестиха консултациите за безрезултатни. Впоследствие от Демократична България и Политическа партия обявиха, че са подготвени да опитат с кабинет на малцинството с втория мандат.

Президентът беше безапелационен, че няма желание да дава възможен трети мандат преди Нова година. Аргументът му е, че не желае българите да вървят на избори в най-тежките зимни месеци януари и февруари. Радев направи ангажимента, че в случай че политическите сили се уточнят, че няма да вършат постоянно държавно управление и ще вървим на избори, то той е подготвен незабавно да забърза конституционната процедура за връчване на мандатите, напомня dir.bg.

  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР