През април руската държавна компания Транснефт предупреди Казахстан, че транзитът

...
През април руската държавна компания Транснефт предупреди Казахстан, че транзитът
Коментари Харесай

Полша, Германия и Русия се договориха за транспорта на казахстанския петрол по нефтопровода Дружба

През април съветската държавна компания " Транснефт " предизвести Казахстан, че преносът на нефт към Германия може да спре заради задънената улица, в която попадна узаконяването на разходомерите за петрол в Полша, изисквано до 5 юни.
Полският държавен оператор PERN се притесняваше, че ще наруши западните наказания против Русия.

PERN, съветската   " Tранснефт " и немската рафинерия PCK Schwedt се споразумяха, че неруска компания ще поддържа разходомерите за нефт в полската част на тръбопровода " Дружба ", оповестиха източници от Полша, Германия и Русия.
Според " Ройтерс " словашка компания ще дава счетоводни услуги на полския сектор, което ще отстрани въздействието на глобите върху PERN.



Северният клон на тръбопровода " Дружба ", свързващ Германия през Полша и Беларус, в този момент се употребява извънредно за транспорт на казахстански нефт KEBCO към рафинерията Schwedt, която доставя по-голямата част от петрола за Берлин.

Словашка компания ще обезпечи измервателно обслужване за полската част, като по този метод ще отстрани глобите за PERN. Измервателните уреди би трябвало да бъдат от време на време сертифицирани, с цел да дават отговор на съветските стандарти.

Предупреждението на " Транснефт " към Казахстан е увещание за зависимостта на страната без изход на море от Русия за нейния експорт, като по-голямата част от казахстанския поток от 1,5 млн. барела на ден, или 1,5 % от международното предложение, минава през разнообразни съветски тръбопроводи.

Транснефт ръководи петролопровода " Дружба ", един от най-големите в света, по който могат да се транспортират 2 млн. барела на ден. Потоците през " Дружба " внезапно понижиха след нахлуването на Русия в Украйна, защото Европейският съюз отхвърли да купува съветски нефт.

Северният сектор от системата " Дружба ", свързващ Германия през Полша и Беларус, в този момент се употребява за експорт на казахстанския нефт на KEBCO за рафинерията Шведт, която доставя по-голямата част от горивото на Берлин.
Според тях процесът може да докара до евентуално понижаване на излъчванията на парникови газове.

Макар че потокът е относително дребен, предстоящо 1,2 млн. метрични тона нефт тази година, той е оказал помощ на Германия да не разчита на съветски нефт - заричане, което Берлин пое през 2022 година след нахлуването на Русия в Украйна.
Казахстан е удължил контракта за доставка на рафинерията в Шведт до края на годината, заяви във вторник казахстанската държавна петролна компания KazMunayGaz.

Говорител на PERN съобщи, че компанията работи с изпълнителите, с цел да откри решение, което да е в сходство със съществуващите закони.

Казахстанският оператор на петролопровода Kaztransoil (KZTO.KZ), отваря нов раздел съобщи, че сега няма ограничавания за превозването на казахстански недопечен нефт до базата в Адамово в полския сектор на петролопровода покрай границата с Беларус.

Министерството на енергетиката на Казахстан съобщи в писмен отговор до " Ройтерс ", че " казахстанската и съветската страна са се договорили да доставят посредством магистралните системи на " Транснефт " и " Дружба " 1,2 млн. тона недопечен нефт от Казахстан до рафинерията Шведт ".

Транснефт не е дала отговор незабавно на запитването за коментар.

Министерството на стопанската система на Германия отхвърли да разяснява въпроси, свързани с компанията. Мажоритарният дял в рафинерията е под настойничество на немското държавно управление от септември 2022 година

Източник: " "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР