Президентът Румен Радев, който е на посещение в Швейцария, коментира

...
Президентът Румен Радев, който е на посещение в Швейцария, коментира
Коментари Харесай

Радев от Швейцария: Важно е да се говори не само за оръжие, но и за мир

Президентът Румен Радев, който е на посещаване в Швейцария, разяснява идната среща за мир за Украйна, на която Берн ще бъде хазаин. Държавният глава разяснява и признатата от Парламентарната асамблея на НАТО декларация, която да разреши на Украйна да употребява изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на съветска територия.
Прочетете още
Президентът Румен Радев дефинира като значима първа стъпка идната среща за мир в Украйна. Швейцария ще бъде хазаин на форума идващия месец. Важно е да се приказва освен за оръжие, а и за мир, сподели президентът и поздрави сътрудника си Виола Амхерд за семейството на срещата:

" И двамата споделихме, че сме прекомерни оптимисти. Защото и госпожа Амхерд съобщи, че без да участва и другата страна ние не можем да чакаме някакви на практика резултати. Важно е да се стартира този разговор. Много е значимо дали ще се причислят повече страни ".

Радев опредили като " истерични “ реакциите на част от политиците поради изявлението му, че мирът в Украйна би трябвало да се реализира със средствата на дипломацията, а не с изпращането на бойци. Повтори, че тезите му са кардинални и поредни, и пазят българския народен интерес: 

" Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат безусловно нищо, в случай че някоя друга страна - член на НАТО, предизвика директен конфликт с Русия. Има страни, които споделят - през вчерашния ден го сподели и самият общоприет секретар - използвайте нашите далекобойни оръжия да удряте надълбоко в тила на Русия. Русия дава отговор - аз към този момент имам правото да блъскам вас. Според вас това по какъв начин може да завърши? "

Всички страни членки на НАТО са въвлечени по един или различен метод в тази война – с разследваща информация, даване на оръжие и боеприпаси, както и съветници на територията на Украйна, сподели Радев и добави, че риториката по тематиката ескалира:

" Това са към този момент доста съществени неща. Защото Русия дава отговор, че си резервира правото да нанесе удари по тези страни. Аз се надявам да не стигнем до това, само че би трябвало здрав разсъдък и от двете страни. Стигне ли се до такава степен, няма никакво значение какви решения взема нашият парламент

Радев разяснява и признатата от Парламентарната асамблея на НАТО декларация, която да поволи на Украйна да употребява изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на съветска територия.

Радев отхвърли, че се пробва да всява боязън с изявленията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР