Президентът Румен Радев коментира антикризисните мерки на управляващите. Според него

...
Президентът Румен Радев коментира антикризисните мерки на управляващите. Според него
Коментари Харесай

Радев за мерките на кабинета: Подобни решения не бива да са в резултат на натиска от потенциални протести

Президентът Румен Радев разяснява антикризисните ограничения на ръководещите. Според него тези решения би трябвало да са резултат на ангажирана политика, а не под напън на улицата и евентуални митинги, съобщи Българска национална телевизия.

Румен Радев е на публично посещаване в Германия. При диалозите си с Щайнмаер и Шолц той е срещнал цялостно схващане по главните ни проблеми - ембаргото за съветския нефт, позицията ни за Северна Македония и износа на оръжие за Украйна.

След диалозите, които организира на четири очи първо в двореца " Белвю " с президента Щайнмайер, а по-късно и в канцлерството с Олаф Шолц, Румен Радев сподели пред медиите, че разговорът, който поддържаме с Германия на най-високо политическо равнище, е от изключителна значимост за общите позиции в Евросъюза по основните тематики на деня, свързани както с позицията на страната ни за диверсификацията на газовите доставки, по този начин и с тази за РСМ и износа на оръжие за Украйна.

Какви биха могли да бъдат най-изгодните решения в областта на енергетиката както за България и Германия съответно по този начин и в границите на Евросъюза е разискал Румен Радев в срещите си на най -високо равнище в Берлин. По думите му във връзка с диверсфикацията на газа - ще е належащо време и доста старания за създаване на нужната инфраструктура, с нови контракти.

В отговор на въпрос на Българска национална телевизия Румен Радев сподели, че е извънредно задоволен от разбирането, което среща в Германия регламентираната българска позиция във връзка с РСМ.

България като виновен член на Европейски Съюз, би трябвало да работи тъй че да интегрира сътрудници, а не проблеми за съюза, акцентира Радев.

В тази връзка и а Берлин по думите му е изцяло ясно, че би трябвало да се търси решение за допустимо най-бързо преустановяване на спора в Украйна, тъй като всеки ден от тази война е загуба освен за Украйна и за Русия, само че и за цяла Европа.

В коментар за оповестените от кабинета антиинфлационни ограничения Румен Радев съобщи, че от дълго време приканва за отворен градивен разговор, за дълготрайни решения за превъзмогване на енергийната, икономическа и обществена рецесия, за предвидимост във връзка с бизнеса и жителите.

Снощи в Берлин президентът взе участие и в германо-български бизнес конгрес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР