Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган следи отблизо ситуацията с

...
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган следи отблизо ситуацията с
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган следи отблизо ситуацията със Сюлейманоглу

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган следи от близко обстановката с трикратния олимпийски първенец във повдигането на тежести Наим Сюлейманоглу. Държавният глава на южната ни съседка е звънял няколко пъти в болничното заведение, в която се лекува щангистът, с цел да разбере детайлности за положението му.

Той е наредил при нужда, незабавно да бъде осъществена трансплантация на черен дроб. Най-удачният донор за Сюлейманоглу е брат му Мухарем, а оферти да дадат своя орган, с цел да живее първенеца, има от Турция и България.

" В последните 6 месеца той се лекуваше. Цял месец беше под наблюдаване в болница, изписаха го преди 15 дни. Докарахме го незабавно щом се утежни. Лекарите го вкараха в изкуствена кома, а през вчерашния ден видях усъвършенстване - стартира да приказва, да реагира, да схваща това, което споделяме ", описа пред турски медии Мухарем.

Състоянието на известния като Джобния Херкулес първенец се следи от близко и от спортния министър на Турция, както и от министър-председателя Бинали Йълдъръм. Всички те са изказали подготвеност да окажат помощ, в случай че се наложи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР