Обявиха шокиращ план за първата трансплантация на глава.Зад амбициозния проект

...
Обявиха шокиращ план за първата трансплантация на глава.Зад амбициозния проект
Коментари Харесай

Обявиха шокиращ план за първата трансплантация на глава

Обявиха фрапантен проект за първата трансплантация на глава.

Зад амбициозния план стои основания в Съединени американски щати стартъп BrainBridge.

(Във видеото: Създателят на ChatGPT: Изкуственият разсъдък крие рискове)

От там настояват, че са създали първата в света система за трансплантация на глава с изкуствен интелект (ИИ). Тази новаторска технология е предопределена за осъществяване на трансплантации на глава с невиждана точност, като употребява усъвършенствана роботика и молекулярни изображения в действително време. Концепцията, която към момента е във фаза на разработка, има за цел да обезпечи решение за пациенти, страдащи от неизлечими болести и невродегенеративни заболявания, като трансферира главите им върху здрави донорски тела.

Хашем Ал-Гайли, ученият, който стои зад плана, съобщи, че проучването е било оценено от специалисти в голям брой свързани области.

" Целта на нашата технология е да разтеглим границите на вероятното в здравната просвета и да осигурим новаторски решения за тези, които се борят с животозастрашаващи положения ", сподели Ал-Гаили пред SWNS.

" Нашата технология дава обещание да отвори порти за животоспасяващи лекувания, които бяха немислими единствено преди няколко години ", добави той.

BrainBridge възнамерява да употребява хирургически роботи и изкуствен интелект за реорганизация на лицевите функционалности за пълноценно потребление на лицевите мускули.

" Процесът употребява усъвършенствани високоскоростни роботизирани системи, с цел да се предотврати разграждането на мозъчните кафези и да се обезпечи безпроблемна съгласуемост ", излиза наяве от изказването на BrainBridge.

" Цялата процедура се управлява от изображения на молекулярно равнище в действително време и логаритми с изкуствен интелект, с цел да се улесни прецизното възобновяване на гръбначния мозък, нервите и кръвоносните съдове. ", разкриват още от BrainBridge.

BrainBridge твърди, че първата процедура ще бъде осъществена до осем години.

Компанията съобщи, че оповестява процедурата толкоз рано, с цел да притегли най-хубавите учени към плана.

Към акцията за привличане на най-хубавите мозъци е добавено и реалистично видео, генерирано от изкуствен интелект. Кадри можете да видите. 

BrainBridge твърди, че трансплантацията на глава е единствено началото.

" В кратковременен проект чакаме планът да докара до пробив в реконструкцията на гръбначния мозък и трансплантация нацяло тяло, само че в дълготраен проект планът ще се разшири в области, които ще трансформират опазването на здравето такова, каквото го познаваме. "

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР