Президентът на Световната банка Дейвид Малпас анонсира предсрочното си оттегляне

...
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас анонсира предсрочното си оттегляне
Коментари Харесай

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас напуска

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас анонсира предварителното си отдръпване на поста, заяви “Файненшъл Таймс ”. Мандатът на Малпас изтича през 2024, само че той ще го приключи в края на финансовата година за институцията - т.е. в края на юни тази година. Изданието напомня, че Малпас бе в екипа на финансовото министерство при ръководството на Тръмп, оповестява БНР

" След дълъг размисъл взех решение да потърся нови провокации ", се споделя в изказването на 66-годишния Малпас, който е уведомил управителния съвет на банката за решението си.

" Това е опция за равномерен преход в управлението, защото Групата на банката работи за посрещане на възходящите световни провокации ", добави Малпас.

По време на неговия четиригодишен мандат в Световната банка групата се сблъска с световни рецесии като пандемията от Ковид-19 и съветската инвазия в Украйна, както и с интернационалното икономическо закъснение.

В изказване на банката се споделя, че тя е " реагирала бързо " в лицето на тези провокации, като по-специално е мобилизирала рекордните 440 милиарда $ в отговор на пандемията.

" Под негово управление Банковата група усили повече от два пъти финансирането си за климата за разрастващите се страни, достигайки рекордните 32 милиарда $ през предходната година ", се прибавя в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР