Четирима души загинаха, а 16 са ранени, след като двуетажна

...
Четирима души загинаха, а 16 са ранени, след като двуетажна
Коментари Харесай

Сграда се срути в Майорка, има загинали

Четирима души починаха, а 16 са ранени, откакто двуетажна постройка се срути на испанския остров Майорка, оповестиха локалните служби за незабавна помощ.
Смята се, че няколко души са хванати в капан на мястото на Medusa Beach Club, крайбрежен ресторант на улица Cartago в районната столица Палма де Майорка.

Съобщава се, че случаят е станал към 20:30 локално време,

в четвъртък вечерта. Има опасения, че няколко души може да са блокирани в останките.
Спешните служби оповестиха за локалните медии, че завършват избавителните интервенции и обезопасяват региона малко след среднощ локално време.
Длъжностни лица прибавиха, че на мястото ще бъдат изпратени специалисти по логика на психиката, с цел да оказват помощ на травматизираните от случая.

Подът на заведението се срути в четвъртък вечерта, като хората паднаха в мазето изпод, където също имаше клиенти и личен състав.

Един пожарникар разказва сцената като „ кошмарна “ пред локалния вестник Ultima Hora.

Той добави, че когато екипът му дошъл, хората плачели и крещяли, до момента в който стояли към отломки, насъбрани на пода.

Шефът на пожарната в Палма Едер Гарсия сподели пред локалните медии, че множеството от засегнатите от сриването са чужденци и туристи.

Министерството на външните работи на Обединеното кралство отхвърли да каже дали някой английски жители е бил обиден от сриването, като представител разяснява за BBC:

„ Наясно сме с случая в Палма и сега няма известия за забъркани английски жители. Ние оставаме в контакт с испанските управляващи. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР