Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изненадващо обсипа с похвали

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изненадващо обсипа с похвали
Коментари Харесай

Тръмп неочаквано смекчи тона към китайския президент Си Дзипин

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп изненадващо обсипа с похвали китайския президент Си Дзинпин, който до момента подлагаше на критика остро за комерсиалната му политика по отношение на Америка и за севернокорейската нуклеарна стратегия. Двамата водачи се срещнаха в Пекин. Там бяха подписани търговски покупко-продажби за четвърт трилион $.

 © Българска телеграфна агенция
21 оръдейни салюта и гордо веещ се американски байрак пред Двореца на китайския народ - това беше част от серията от обилни прояви, с които Си Дзинпин показва на Доналд Тръмп гостоприемството си. А американският президент внезапно смени нападателния си звук за атомните бомби и ракетите на Северна Корея. След като до момента обвиняваше Си, че не употребява въздействието си върху Пхенян, през днешния ден Тръмп подходи много по-меко.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Китай може да реши този проблем елементарно и бързо. И аз приканвам и се надявам вашия страховит президент да работи доста интензивно за това. Знам сигурно нещо за него - в случай че работи интензивно, нещата се случват.
От коментара на Си Дзинпин не стана ясно дали е реализиран някакъв прогрес по въпроса.

Си Дзинпин, президент на Китай: Потвърдихме, че сме твърдо решени да решим нуклеарния проблем на Корейския полуостров. И двете страни ще продължим прецизно да прилагаме резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.  Почести и червен килим за Тръмп в Китай Почести и червен килим за Тръмп в Китай
Американският президент Доналд Тръмп е на първото си посещаване в Китай като държавен глава. Той дойде в Пекин от Южна Корея и това е третият стадий...

Тръмп изостави и нападките си към Пекин, че краде работни места от американците.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Китай не е отговорен. В края на краищата кой може да упреква някоя страна, че може да се възползва въпреки това в интерес на жителите си!
Вина за комерсиалния недостиг на Съединени американски щати от 350 милиарда $ в комерсиалния стокообмен с Китай, съгласно Доналд Тръмп, носят предшествениците му в Белия дом. А Си отвърна, че Пекин ще отваря пазара си от ден на ден и повече, според повелите от конгреса на китайските комунисти предишния месец. Но даже американският държавен секретар Рекс Тилърсън призна, че оповестените през днешния ден търговски съглашения за 250 милиарда $ или не са нови, или са единствено необвъзрващи меморандуми за съгласие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР