Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравително послание на американския

...
Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравително послание на американския
Коментари Харесай

Путин: Готови сме за диалог със САЩ, ще продължим помощта за Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати приветствено обръщение на американския си сътрудник Доналд Тръмп по случай Коледа и Нова година, в което декларира, че Москва е подготвена за разговор със Съединени американски щати по " най-широк кръг въпроси ".
Това излиза наяве от известие, оповестено на страницата на Кремъл, представено от Reuters.
" Владимир Путин акцентира, че връзките (руско-американските) са най-важният фактор за обезпечаване на стратегическа непоклатимост и интернационална сигурност ", се споделя в известието.
" Той удостовери, че Русия е подготвена за разговор със Съединени американски щати по най-широк кръг въпроси ", добавя се още.
В друго писмо до сирийския президент Башар Асад, Путин дава обещание да продължи да подкрепя сирийското държавно управление и народ в " битката против тероризма, за отбрана на държавния суверенитет и териториалната целокупност ".
В обръщение до Ердоган пък, Путин употребява следния израз: „ Убеден съм, че Турция и Русия ще продължат дружно да укрепват сигурността на Евразия”.
Руският президент припомня стартирано създаване на първи блок на АЕЦ Аккую и завършилото създаване на морския сектор на газопровода „ Турски поток”.
По отношение на Сирия, Путин обръща внимание на „ общите старания на Москва и Анкара в битката с тероризма и обезпечаването на съдбоносен принос за политическия развой в тази страна”.
Путин също изпрати приветствено обръщение по случай Нова година и на други международни водачи, в това число Тереза Мей, Шиндзо Абе и Си Дзинпин.
Руският водач желае разцвет на английския народ, отбелязва Кремъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР