Президентът на Русия Владимир Путин и китайският му колега Си

...
Президентът на Русия Владимир Путин и китайският му колега Си
Коментари Харесай

Новина от Индонезия! Путин и Си ще участват в срещата на върха на Г-20

Президентът на Русия Владимир Путин и китайският му сътрудник Си Дзинпин се чака да участват на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември, съобщи ДПА, базирайки се на изявление за " Блумбърг " на индонезийския президент Джоко Видодо.

„ Си Дзинпин ще пристигна. Президентът Путин също ми сподели, че ще пристигна “, сподели Видодо. Индонезия е ротационният ръководител на Г-20 за тази година. Видодо предложения Путин, само че Кремъл към момента не е удостоверил проектите на съветския водач.

„ Като ръководител на Г-20, Индонезия желае срещата да бъде конгрес, на който всички се събират в другарска атмосфера “, сподели съветничката на индонезийския президент Сити Рухаини.

Видодо опита да бъде посредник сред Русия и Украйна, като посети и двете страни в края на юни, описвайки визитата си като задача на мира. Той предизвести, че международната продоволствена рецесия, провокирана от съветската инвазия в Украйна, ще докара хората в разрастващите се и небогати страни до „ бездната на последна беднотия и глад”. Руски и китайски източници не потвърдиха незабавно проектите за посещаване на Си и Путин.

Участието на Путин се счита за проблематично на Запад поради съветската инвазия в Украйна. Няколко страни показаха подозрения дали ще се вземат участие в срещата, в случай че Путин бъде на нея. Украинският президент Володимир Зеленски също беше поканен.

Напрежението сред Китай и Съединени американски щати набъбна от скорошното посещаване в Тайван на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси. След това американската делегация на Конгреса последва нейния образец и посети Тайпе. Пекин счете тези събития за провокации и в отговор на това стартира огромни военни учения към острова.

Индонезия търси опция за търговия и вложения и не желае да заема страна. Видодо сподели още за " Блумбърг ", че Индонезия желае да е в другарски връзки с всички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР