Милиони италианци ще гласуват на 8 и 9 юни, за

...
Милиони италианци ще гласуват на 8 и 9 юни, за
Коментари Харесай

Евроизборите през погледа на италианците

Милиони италианци ще гласоподават на 8 и 9 юни, с цел да изберат своите представители в Европейския парламент. Прогнозите вещаят, че партията на премиера Джорджа Мелони, която преди две години завоюва парламентарните избори с 26 %, в този момент ще реализира същия резултат и на евроизборите, осведоми Нова телевизия.

54 % от италианците са дали своят вот на последните евроизбори през 2019 година В редица обитаеми места в Италия, като Флоренция, Бари, Пезаро, на 8 и 9 юни хората ще избират и кметове, което се чака да увеличи броя на гласувалите за европейски парламент. Италианският министър председател Джорджа Мелони, която ще се кандидатира на европейските избори, с цел да усили поддръжката към своята партия „ Братя на Италия ”, прикани гласоподавателите просто да напишат „ Джорджия ” в бюлетините си. Жестът ѝ е алегоричен - тя няма да заеме депутатско място, в случай че бъде определена, само че залага престижа си за успеха.

Срещаме ви с Ивелина Петрова, която живее в Италия от 12 години. През седмицата работи в печатница, а в неделя преподава в българското учебно заведение в Ричоне. В най-близкия, по-голям град – Римини, от години има изборна секция, където на 9 юни българските жители могат да гласоподават.

„ Тази година българските избори съответстват с европейските. Това е доста добре тъй като повече хора ще могат да гласоподават и на евровота, който е по-малко известен ”,  смята българката.

По данни на италианското Министерство на вътрешните работи право на глас имат малко над 50 милиона италианци. Гражданите, живеещи отвън страни от Европейски Съюз, могат да гласоподава, единствено в случай че се върнат в родината си. Гласоподавателите ще изберат 76 свои представители в европейския парламент. Във вота ще се включи и Микеле, който ръководи плажно заведение в Пезаро.

„ Ще гласоподавам на европейските избори, тъй като имаме потребност от обединяване, с цел да намерим решение международните рецесии и войни. В реалност нещата в Европа не вървят в добра посока ”, счита той.

Анна, която е преподавател по биология, гледа много по-оптимистично на обстановката в Европа и даже не схваща избора на щерка си да напусне Стария континент.

„ Много одобрявам Европа, боготворя Италия, а също и страни като Испания и Португалия. Все хубави места за живеене. Едната ми щерка живее в Бразилия и аз към момента не мога да схвана за какво тя избра да напусне Европа, с цел да се реалокира там ”, споделя дамата.

„ При всички случаи виждам позитивните страни на тези отворени порти. Аз съм от близо 20 години в чужбина, преди този момент съм живяла и в Англия и знам какъв брой мъчно беше заминаването за там. Днес всичко се случва доста по-лесно. Има несъмнено и минуси. Много по-лесно влизат хора, които не би трябвало да минават, само че като цяло мисля, че позитивите са повече ”, твърди Ивелина Петрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР