Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че

...
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че
Коментари Харесай

Боби Михайлов обяви, че няма да подава оставка

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов съобщи, че няма да подава оставка, съобщи БНР. В базата в Бояна Михайлов е коментирал, че в петък от 14:30 часа има съвещание на Изпълкома на БФС, след което той ще отговори на всички въпроси на медиите.
Припомняме, че оставката му бе поискана от държавното управление по-рано през днешния ден. Причината е срамната загуба с 0:6 при снощния мач с Англия и обвиняванията в расизъм към българската аудитория.
"Призовавам Борислав Михайлов неотложно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския народен тим и поради неприятните резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев страната да приключи всевъзможни връзки с БФС, в това число и финансови, до отдръпването на Борислав Михайлов от поста. Категорично съдя и държанието на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните страни в света, и хора от разнообразни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия ", написа министър председателят Бойко Борисов в профила си в обществената мрежа Фейсбук.
Заради неприемливи реплики от страна на българските почитатели, мачът беше спиран на два пъти, а международните медии отразиха случая огромно.
Спортният министър Красен Кралев посочи, че по-късно ще има в детайли мнение по тематиката, а с икането на оставката, която по принцип кабинетът няма пълномощия да желае, се приключват връзките с БФС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР