След първите американски доставки на модерни оръжия за Украйна президентът

...
След първите американски доставки на модерни оръжия за Украйна президентът
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: САЩ са пред съдбоносно решение за войната в Украйна

След първите американски доставки на съвременни оръжия за Украйна президентът Джо Байдън в никакъв случай не е отстъпвал от една възбрана - президентът на Украйна Володимир Зеленски трябваше да се съгласи в никакъв случай тези оръжия да не бъдат употребявани против цели на съветска територия, тъй като това би влезнало в несъгласие с обещанието на Байдън да избегне Трета международна война, написа Българска телеграфна агенция в обзор на западния щемпел.

Сега в администрацията на Съединени американски щати се води многолюден спор за намаляване на възбраната Украйна да употребява американски оръжия за обстрелване на цели на съветска територия, с цел да се разреши на украинците да удрят ракетни и артилерийски позиции тъкмо оттатък границата в Русия. Според Зеленски точно тези позиции са дали на Москва опцията да реализира скорошни териториални придобивки, заяви " Ню Йорк таймс ".

Предложение в тази тенденция на държавния секретар Антъни Блинкън след отрезвяващо посещаване в Киев предходната седмица, към момента е в начален етап и не е ясно какъв брой от сътрудниците му от вътрешния кръг на Байдън го поддържат. То към момента не е публично показано на президента, който обичайно е най-предпазлив, настояват публични лица.

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър отхвърли да разяснява вътрешните полемики на политиката за Украйна, в това число отчета на Блинкън след завръщането му от Киев. Но чиновниците, взели участие в разискванията, обявиха, че позицията на Блинкън се е трансформирала, тъй като руснаците са отворили нов фронт във войната с опустошителни резултати. Силите на Москва са разположили оръжия тъкмо оттатък границата със Североизточна Украйна и са ги насочили към Харков - знаейки, че украинците ще могат да употребяват единствено неамерикански оръжия да ги обстрелват, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР