МВнР каза в колко секции ще се гласува в чужбина.

...
МВнР каза в колко секции ще се гласува в чужбина.
Коментари Харесай

МВнР каза в колко секции ще се гласува в чужбина

Министерство на външните работи сподели в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина. Вероятно над 700 души ще бъдат командировани за организация на изборите в чужбина. Това съобщи служебният зам.-министър на външните работи Иван Кондов на брифинг за организация на идните избори 2 в 1 на 9 юни.

„ Имаме всички позволения от страните,

където се изисква позволителен режим за образуване на избори. В 245 секции в чужбина ще се гласоподава с машини, чака се те да бъдат получени и изпратени зад граница. Вотът за Екологичен потенциал се организира в страните членки на Европейски Съюз, а отвън тях – единствено в дипломатическите представителства. Всички периоди, които имаме по Изборен кодекс, са били спазени – както от Министерство на външните работи, по този начин и от сътрудниците ни в дипломатическите и консулските представителства. Това е обвързвано с доста работа и през почивните дни. Вотът за Екологичен потенциал се организира в страните членки на Европейски Съюз, а отвън тях – единствено в дипломатическите представителства. Кондов акцентира, че има места, където от Министерство на външните работи командироват повече хора, тъй като там няма задоволително български представители, които да провеждат изборите ”, добави Кондов.

Снимка: БГНЕС

SafeNews напомня, че до 10 юни в Министерството на вътрешните работи ще действа непрекъснато открита линия, на която всеки ще може да подава сигнали за нарушавания или възможни закононарушения, свързани с изборния развой. От Министерство на вътрешните работи регистрират, че един глас се търгува сред 50 и 100 лв.. Най-много сигнали за платен избор има във Варна, Бургас и София.

Министерство на външните работи сподели в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина 23.05.24 12:55 Скандално! Ще теглим заем от американска банка за скъпи американски реактори, а платените към този момент съветски подаряваме на Украйна 23.05.24 12:50 Калин Стоянов: Тече полицейска интервенция против купения избор в областите Перник и Добрич 23.05.24 12:22 Въпрос на време е цялата кула от карти да се срути! Няма ги едни 430 млн. лева във Фонда за сигурност… 23.05.24 12:20 Сирски предложи нова отбранителна тактика на Зеленски 23.05.24 12:15

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР