През зимния сезон човешкото тяло е особено податливо на заболявания,

...
През зимния сезон човешкото тяло е особено податливо на заболявания,
Коментари Харесай

Вижте от кои храни трябда да се откажете през зимата, за да опазите здравето си

През зимния сезон човешкото тяло е изключително податливо на болести, защото имунитетът е отслабен заради липса на витамини. Поради тази причина би трябвало да бъдете изключително деликатни към вашето здраве и да се грижите за него. Важен фактор за поддържане на тонуса на цялото тяло е вярното хранене, което би трябвало да бъде съобразено с особеностите на зимния интервал.  

Експерти показаха тези категории артикули, които несъмнено няма да донесат никаква изгода през зимата за здравето и които би трябвало да бъдат изключени изцяло от вашето меню, пишат от actualno.com. Според диетолозите, преди всичко би трябвало да се откаже от висококалорична храна с малко наличие на скъпи микроелементи. Такива артикули включват бързите храни и полуфабрикатите.

Експертите също по този начин поучават да се откажете от храна, която в допълнение охлажда тялото, т.е. от студени супи, цвекло или гаспачо.

Препоръчително е също по този начин да се погрижите да сведете до най-малко потреблението на сладкиши през зимата. Прекомерната консумация на сладко отслабва имунната система на индивида. През зимата вместо десерти е целесъобразно да включите в диетата си сезонни и горски плодове.

В студеното време би трябвало да намалите използването на алкохол, защото той има високо наличие на калории и забавя метаболизма. Освен това, алкохолът предизвиква подправено възприятие на апетит, заради което човек преяжда и доближава наднормено тегло.

През зимата човешкото тяло е насила да изразходва повече сила за стоплянето си. Съответно е нужна повече храна, с цел да се обезпечи тази сила. Това обаче не значи, че студовете оправдават потреблението на мазни и постоянно нездравословни храни.

Една от тези храни са сладките картофи. Отбелязва се, че макар че този артикул съдържа повече нишесте от елементарните картофи, той също е цялостен с хранителни субстанции. Сладките картофи са богати на фибри, витамин А и калий. Освен това, те са известни с опцията за подсилване на имунната система, понижаване на възпалението в тялото и възстановяване на храносмилането.

Друг нишестен зарзават, от който се нуждаете във вашата зимна диета, е ряпата. Тя е отличен източник на антиоксиданти, които могат да понижат риска от рак. Също по този начин, плодовете на ряпата са богати на витамин К, а листата са богати на витамин А. Редовната консумация на този артикул усъвършенства здравето на сърцето, укрепва костите и също по този начин оказва помощ за възстановяване на храносмилането.

Фурмите са богат източник на желязо, протеини, калций и доста други витамини за здравето и имунитета. Ядките се смятат за не по-малко потребни освен през зимата, само че и през цялата година. Особено се отличават бадемите и орехите. Те поддържат нервната система здрава през зимата, покачват инсулиновата сензитивност и предизвикват хубавичко сърдечна система с помощта на високото си наличие на витамин Е и омега мазнини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР