През последното десетилетие всеки говори за ползите от зехтина, свързани

...
През последното десетилетие всеки говори за ползите от зехтина, свързани
Коментари Харесай

8 необичайни ползи от зехтина за красотата ни

През последното десетилетие всеки приказва за изгодите от зехтина, свързани с хубостта, само че истината е, че той се употребява върху тялото още от антични времена. Зехтинът е цялостен с антиоксиданти, които оказват помощ против стареене на кожата, а хидратиращите му свойства го вършат великолепен за косата, кожата и ноктите.

1. Третиране на косата преди шампоана
Първо загрейте зехтина на водна баня. След това го нанесете щедро върху краищата на косата и върху скалпа. Оставете го от 10 до 20 минути и по-късно го измийте с шампоан.

2. Средство за унищожаване на грим
Знаем какво си мислите – намазването на зехтин по цялото ви лице в действителност би могло да аргументи по-големи проблеми и би могло да запуши порите. Но в действителност зехтинът се "захваща " с други артикули на маслена основа (помислете: сходното притегля подобно), което го прави чудесна стъпка за авансово разчистване и унищожаване на упорития грим от очите. След това с топла вода и с pH уравновесена емулсия си измивате лицето.

3. Серум за искра
Не е належащо да купувате обособен артикул, с цел да придадете искра на косата си. Просто разтрийте няколко капки зехтин върху краищата след стилизиране.

4. Крем за бръснене
Останали сте без крем за бръснене? Намажете зоните със зехтин, преди да се обръснете. Ще предотвратите порязвания от бръснач благодарение на този натурален лубрикант.

5. Антибактериален крем
Ако прилагате напълно натурален метод към медицината, можете да създадете тази DIY рецепта. Тя включва зехтин, лавандула, невен (в равни количества) и няколко капки масло от чаено дърво за предотвратяване от микроби и изтриване на белези.

6. Балсам за кожички
Искате ли да ви пораснат по-дълги и здрави нокти? Използвайте зехтин като омекотител за кожичките.

7. Лечение на обрив от пелени при бебета
Има доста малко артикули, които са изцяло безвредни както за бебета, по този начин и за възрастни. Зехтинът е съвършен за сензитивната бебешката кожа. Може да се употребява и като овлажняващо средство вместо лосион.

8. Възстановяване на напукани пети
Разцепените, груби пети се нуждаят от влага, с цел да заздравеят. След ексфолиране с пемза, нанесете зехтин на краката. Сложете чорапи, с цел да довършите хидратиращата терапия, до момента в който спите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР