Премиерът на Естония Юрий Ратас изрази надежда българското европредседателство да

...
Премиерът на Естония Юрий Ратас изрази надежда българското европредседателство да
Коментари Харесай

Естония се надява председателството да даде тласък на разширяването на ЕС

Премиерът на Естония Юрий Ратас изрази вяра българското европредседателство да даде нов подтик на политиката на разширение на Евросъюза. В Европейския парламент той показа свършеното от Талин и очерта рамките на бъдещите задания пред България като нов ръководител.
Ратас получи овации в пленарната зала по свършеното в региона на единния дигитален пазар и по плана за обща европейска защита, а повдигането на тематиката миграция остави най-вече въпросителни. Увереност, че точно по време на българското европредседателство може да се стигне до извънредно решение  по промяната на общата европейска система за леговище изрази естонският министър председател:

Следващите 18 месеца ще бъдат основни за бъдещето на Европейски Съюз. Новата финансова политика ще би трябвало да откри баланс сред сегашни и нови финансови политики, като миграция и сигурност. По въпроса за миграцията би трябвало да реализираме политически прогрес във вътрешно - и външнополитически проект. уповавам се до юни да бъде реализиран компромис по Дъблинския правилник. Също по този начин се надявам до юни да стигнем до единна позиция и по въпроса за еврозоната.

Още - в репортажа на Валерия Николова. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР