Представителят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ

...
Представителят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ
Коментари Харесай

Джоузеф Борг: Хората започнаха да теглят кредити, за да закупят биткойни

Представителят на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) Джоузеф Борк (Joseph Borg) видя нов растеж в известността на биткойна. Експертът показа, че в най-популярната криптовалута са почнали да влагат даже хората със напълно дребни спестявания. Започнала е напълно нова фаза – с цел да закупят биткойни, хората поемат съществени финансови опасности.
В изявление за CNBC ръководителят на SEC на щата Алабама Джоусеф Борг подложи на рецензия недомислените дейности на начинаещите криптоинвеститори. Борг смята, че ползата към биткойна към този момент се трансформира в фикс идея. “Хората започнаха да теглят заеми за закупуване на биткойни, вземат кредитни карти, теглат ипотечни заеми, обезпечени с цялото имущество” – разказва мащабите на произходящото Борг.

След внезапния скок на курса, доста хора започнаха да се интересуват от биткойна. В края на месец ноември, единствено за една седмица, на борсата Coinbase са основани над 300 000 нови биткойн портфейли. Според Борг, рискът е огромен: “Не бива да постъпват по този метод възрастните хора със $100 000 годишна заплата, ипотека и две деца в колежа“.

Но Борг не се смята за съперник на биткойна и е на мнение, че блокчейнът и криптовалутата дружно с него, ще продължат да съществуват. Регулаторът повече се тормози от манията, която може да приключи зле.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР