Председателят на сръбската Скупщина, Ивица Дачич заяви днес, че Сърбия

...
Председателят на сръбската Скупщина, Ивица Дачич заяви днес, че Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия: Очакваме пълно разбиране от НАТО

Председателят на сръбската Скупщина, Ивица Дачич съобщи през днешния ден, че Сърбия води политика на боен неутралитет и без значение от войната в Украйна продължава да следва тази политика и чака цялостно схващане от НАТО и членките на НАТО, оповестява белградският вестник " Данас ".

Само като военно неутрална Сърбия може напълно да отбрани своите висши ползи, а това са непоклатимост на страната и стопански разцвет, съобщи Дачич на откриването на конференцията " Мястото на Сърбия в евроатлантическата общественост ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Дачич посочи, че тематиката на конференцията, проведена от Евроатлантическия съвет в Сърбия в Народната скупщина, е настояща и значима, имайки поради комплицираната интернационална конюнктура. Позицията на Сърбия по отношение на войната в Украйна е ясна и непроменена от първия ден и е учредена на уважаването на правилата на интернационалното право, съобщи Дачич. Той уточни, че Сърбия желае да продължи съдействието с НАТО със същата и още по-голяма активност, защото това е в полза на Сърбия.

Посланикът на Украйна в Белград Володимир Толкач прикани Сърбия да се причисли към глобите на Европейския съюз и да направи каквото може за успеха на Украйна, " която ще бъде победа и на цяла Европа ". Той благодари на Сърбия, която гласоподава за резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща съветската експанзия в Украйна, и за гостоприемството, което Сърбия демонстрира към украинските бежанци. Той сподели, че евроатлантическата интеграция е витален интерес и на Украйна, и на Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР