Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Япония в България

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Япония в България Н.Пр. Масато Ватанабе. Двамата подчертаха положителните двустранни връзки сред България и Япония и означиха, че е належащо да надграждаме към този момент постигнатото и да изнесем на напред във времето позитивните начинания сред двете страни, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Посланик Ватанабе сложи акцент върху обстоятелството, че визитата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева в Япония, което следва да започва на 17 ноември, е част от значим политически развой за усилване на двустранните контакти, който започва с визитата на японския министър председател Шинцо Абе в София през януари 2018 година и продължи със срещата на външните министри на двете страни в Ню Йорк през ноември.

Цветан Цветанов на собствен ред означи, че визитата на Абе се е случило в основния интервал на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, с което връзките сред България и Япония са съдействали и за връзките сред Япония и района на Западните Балкани като един от целите на нашето председателство. Цветанов акцентира, че е уверен, че след визитата на Цвета Караянчева, по време на което тя ще има редица срещи на най-високо равнище, в това число визита с императора, както и срещи с представители на двете камари на японския парламент, двустранните връзки ще получат още един мощен подтик, изключително на парламентарно равнище.

Цветанов поздрави дипломат Ватанабе за плануваните събития за 2019 година във връзка трите годишнини в връзките сред двете страни - 110 години от първите дипломатически контакти, 80 години от установяването на дипломатически връзки и 60 години от възобновяване на дипломатическите връзки. Ватанабе разясни, че плануваният календар ще включва редица събития за разпространение и задълбочаване на връзките в областта на стопанската система, бизнеса, науката, културата и изкуството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР