Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в
Коментари Харесай

След срещата с Борисов: Фон дер Лайен се изолира заради сътрудник с COVID

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в Туитър, че напуща днешното съвещание на Европейския съвет, откакто е научила, че неин помощник е дал тази заран позитивна проба за Covid-19.

 Борисов преди срещата в Брюксел: Всяко затваряне на стопански системи ще бъде съдбовно (снимки) Виж още

" Моето проучване е негативно, само че като защитна мярка, напущам съвещанието. Ще бъда в самоизолация ", посочи Фон дер Лайен в известието си.

Тя дойде през днешния ден следобяд в постройката на Съвета и бе показана в заседателната зала, където се срещна с държавни и държавни ръководители при съблюдаване на всички противоепидемични условия, в това число и с Бойко Борисов. По-рано през днешния ден българският министър председател заяви, че е разговарял с ръководителя на Европейска комисия по въпроса с намаляването на използването на въглища в стопанската система. Той уточни, че следва наши специалисти да посочат всички проблеми, които България ще срещне, в случай че се премине към скорошно затваряне на ТЕЦ-овете.

На срещата на върха през днешния ден и на следващия ден европейските водачи разискват договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Англия, постигането на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година, актуалната конюнктура, обвързвана с ковид, връзките сред Европейски Съюз и Африка, както и други външнополитически въпроси.

 Снимки: Министерски съвет
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР