Предложението на опозиционната фракция на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС)

...
Предложението на опозиционната фракция на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС)
Коментари Харесай

Бундестагът отхвърли доставката на бронетранспортьори Fuchs за Украйна

Предложението на опозиционната секта на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) за доставка на 200 бронетранспортьора Fuchs на Украйна във допустимо най-кратък период не получи болшинство в Бундестага, заяви осведомителната организация DPA.

Според нейната информация в петък вечерта депутатите са дали своят вот срещу съответната резолюция на фракцията на ХДС/ХСС. Още преди гласуването немският министър на защитата Кристине Ламбрехт разкритикува самодейността. " Подкрепяме Украйна по всички вероятни способи и в границите на нашата отговорност. Трябва обаче да подсигуряваме отбранителната дарба на Германия ", сподели тя. В същото време ръководителят на немското министерство на защитата добави, че " в сегашните времена би било безконтролно да се разхищават средства на Бундесвера ".

В края на април Ламбрехт съобщи, че Германия е подготвена да достави на Украйна противовъздушно съоръжение Gepard. Според ДПА те ще бъдат предадени на Киев през юли. Очаква се първата партида да включва 15 противовъздушни единици и към 60 000 боеприпаса.

На 21 юни украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че страната му е получила от Федерална Република Германия самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000 " с подготвени украински екипажи ". Той добави, че това е шестият вид 155-калиброва артилерия, която Киев е получил. В същия ден немското държавно управление разгласява за първи път лист на оръжията, предадени на Украйна, и проект за по-нататъшни доставки, който включва 30 самоходни системи за противовъздушна защита Gepard, система за противовъздушна защита IRIS-T, три ракетни установки вид Mars, 22 камиона и 80 пикапа, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР