В неделя, 26 май, безпилотен летателен апарат (БпЛА) на Главното

...
В неделя, 26 май, безпилотен летателен апарат (БпЛА) на Главното
Коментари Харесай

Нов рекорд: Украински дрон ударил руска радиолокационна станция на 1800 километра в Русия

В неделя, 26 май, безпилотен летателен уред (БпЛА) на Главното разследващо ръководство (ГРУ) към Министерството на защитата на Украйна е атакувал радиолокационната станция за ранно разкриване на цели " Воронеж М “. Дронът е блъснал станция в град Орск, Оренбургска област на Руската федерация, разкриват източници на УНИАН.

" Украинският дрон измина разстояние от повече от 1800 километра до вражеска цел, поставяйки нов връх за обхват на заличаване “, разясни събеседникът на организацията.

Досега най-отдалечената цел, атакувана от украински дронове, бе обект в град Салават (Башкортостан), който се намира на 140 километра по-близо до украинската граница спрямо Орск.

" Воронеж М “ е част от фамилията съветски стационарни свръххоризонтални радиолокационни станции с огромен обхват. Те са предопределени за разкриване на галактически и аеродинамични обекти, по-специално балистични и крилати ракети. Този радар работи в метровия диапазон на дължината на вълната и има обсег на разкриване на цели до 6000 километра.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР