Украйна и България имат връзки не от столетия, а от

...
Украйна и България имат връзки не от столетия, а от
Коментари Харесай

Даниел Бенатов: Българите не разбират какво се случва в Украйна

" Украйна и България имат връзки не от епохи, а от началото на християнството в Киевска Рус. Всички знаят, че християнството пристигна в Киевска Рус от България. В Киев има няколко монументи. Един от най-забележителните е изработен още при Руската империя – на княгиня Олга, която стартира първите стъпки към православието, на св. св. Кирил и Методий и деятел Андрей ", сподели в изявление за украинският учител и журналист Даниел Бенатов.

" Много огромен проблем е, че българите не схващат какво се случва в Украйна. Те се намират в остаряла координатна система ", счита Бенатов.

Според него хората от така наречен групов Запад не схващат събитията в Украйна и по думите му, сякаш там са " по-уморени от войната ", в сравнение с тези, които са в центъра на събитията.

" Разочарование се следи с изключение на в Украйна, и в балтийските страни, и в Швеция и Финландия ", счита той.

Даниел Бенатов, който е участник в доброволчески план, описа:

" Събираме пари и купуваме неща за нашите другари в украинската войска – множеството от тях висшисти, работят във високотехнологични планове. Те са доста стимулирани хора. Те напуснаха своите бизнеси, високоплатена работа, фамилиите си. Законът за мобилизацията в Украйна от време на време се извършва " малко безредно ", означи още той.

" Украинската войска търси помощ от западните страни – високотехнологични неща, каквито Украйна няма опция да създава. Сега войната е война на технологии. Затова без поддръжката на Запада не можем да водиме война ", разяснява Даниел Бенатов.

" Атомната електроцентрала не можеш просто да я изключиш. Тя би трябвало да бъде поддържана. Техническият екип в АЕЦ " Запорожие " е украински, а мениджмънтът е съветски ", изясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР