ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ Времетраене: 104 минути Режисьор: Уес Андерсън В главните роли: Джейсън Шуорцман,

...
ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене: 104 минути
Режисьор: Уес Андерсън
В главните роли: Джейсън Шуорцман,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Астероид Сити

ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене: 104 минути Режисьор: Уес Андерсън В основните функции: Джейсън Шуорцман, Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Стив Карел, Джейк Райън, Тилда Суинтън, Брайън Кранстън, Мая Хоук Бюджет: 25 милиона долара С какво да се подготвим: каквото и да е на Уес Андерсън
Какво е по-важно: формата или наличието? С този въпрос, озадачавал създателите епохи наред, се сблъскваме в последния филм на. С тази разлика, че тук няма място за подозрение какъв е отговорът.

" Астероид Сити " е пример на това по какъв начин се прави Уес-Андерсънов филм с всичките му нужни съставки: ретро американска хармония, двуизмерни декори, няколко дежурни смешки, съвсем всичките обичани на Андерсън артисти и история в историята (в историята), които нищо чудно да сме не запомнили след седмица-две.

Озоваваме се в Астероид Сити през 1955 година - малко градче, което носи името си поради паднал в него астероид и е сцена на конференцията на " младите звездобройци и звезди кадети ". Там идва и основният ни воин Оги (Шуорцман) - боен фотограф, неотдавна изгубил брачната половинка си и останал самичък с четирите си деца.

Най-голямото е Удроу (Райън), който взе участие в конференцията. Въпреки скръбта си, Оги е покорен от филмовата звезда Мидж (), която също е тук поради запалената си по астрономията щерка. Сред другите герои са тъстът на Оги (Ханкс), съдържателят на мотела в градчето (Карел), главният академик в обсерваторията (Суинтън), механикът (Мат Дилън) и военните, отпред с военачалник, изигран от Джефри Райт.
 Снимка 623393

Имаме още ученици, пристигнали за " Младите звездобройци и звезди кадети ", техните родители, учителка с клас от дребни деца, кънтри група, която понякога се включва с ария и извънземно, което взема решение да се появи за няколко секунди по средата на конференцията.

Междувременно сме разбрали, че всичко, което гледаме, в действителност е театралната режисура " Астероид Сити ", написана от екстравагантен създател (Едуард Нортън) и режисирана от режисьор (Ейдриън Броуди), чиято персонална история също в общи линии научаваме. Брайън Кранстън пък се появява като разказвачът в пиесата.
 Снимка 623392

Тук е моментът да си поемем въздух и да споменем някои от нещата, които ни разсмяха. Като вендинг машините за продажба на недвижими парцели, където се снабдявам с парче от пустинята против няколко $, или пък опитите с атомни бомби на километри от градчето, които всички герои одобряваха за най-нормалното нещо на света.
 Снимка 623394

Всъщност " Астероид Сити " е прелестен за гледане, в случай че не подхождаме с огромни упования към него. Уес Андерсън е съумял да покрие всички образни условия, които той или хардкор почитателите му биха имали към него. Но го е направил за сметка на сюжета и на развиването на героите си.

" Астероид Сити " е по кината от 23 юни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР