Руските сили съсредоточават сили с неуточнена численост в западната Белгородска

...
Руските сили съсредоточават сили с неуточнена численост в западната Белгородска
Коментари Харесай

ISW: Русия трупа сили в района на Харков

Руските сили концентрират сили с неуточнена бройка в западната Белгородска област близо до границата с Украйна, евентуално с цел да фиксират и привлекат украинските сили в региона и да се приготвят за настъпателни интервенции, целящи да разширят съветското предмостие в зоната на интернационалната граница в Североизточна Украйна.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

 

Районът Грайворон - Борисовка - Пролетарский ще предложи на съветските сили благоприятни условия за настъпателни интервенции на юг по посока на Золохов и Боходухов - два украински града северозападно от Харков, на 25 км от интернационалната граница, или на запад по посока на обитаемоте места по автомагистрала Р-45, която свързва Боходухов с град Суми. Руските сили биха могли да организират настъпателни интервенции в едната или в двете направления по едно и също време, а съветската централизация тук би могла да има за цел да накара украинските сили да ангажират жива мощ и материални средства в по-широк сектор от границата в Харковска и Сумска област.

 

Руските сили концентрират лимитирани сили и в Курска и Брянска област наоколо до границата със Сумска област и даже лимитираната централизация в тези области може да има за цел да реализира евентуалния мечтан резултат на в допълнение привличане и фиксиране на украинските сили в региона на интернационалната граница.

 

В момента съветските сили привеждат Северната формация на силите в региона на интернационалната граница до плануван краен състав и вероятно към този момент ще организират единствено лимитирани настъпателни интервенции по оста Суми-Харков.

 

Но даже и лимитираните съветски настъпателни интервенции в тези региони ще усилят натиска, който ще разтегне украинските жива мощ и материални средства по по-широк фронт, и евентуално ще разрешат на съветските сили да основат тактически опорни пунктове в поддръжка на следващи интервенции. 

 

Западните публични лица не престават обществено да разискват правото на Украйна да употребява оръжия, предоставени от Запада, за нанасяне на удари по военни цели в Русия.

Това става на фона на руските старания да убедят Запада да продължи със самоналожените ограничавания и да раздели единството на НАТО.

Базираната в Украйна организация с отворен код Frontelligence Insight заяви, че съветският производител на крилати ракети " Радуга " е съумял да заобиколи глобите на Съединени американски щати и да внася западна и китайска техника от 2022 година Frontelligence проучва документи, които групата " Украинска кибернетична опозиция " се е добрала, и от тях е открила, че в проекта за техническа рационализация и реорганизация на " Радуга " за 2023 година е посочено съоръжение от италиански, немски и китайски компании. Frontelligence съобщи, че други документи демонстрират, че " Радуга " сполучливо е изпълнила част от тези проекти в период, което допуска, че са закупени част от задграничното съоръжение. Frontelligence означи, че въпреки всичко не е ясно дали " Радуга " е закупила това съоръжение от трети страни или страни, само че в някои случаи е по-вероятно да е работила непосредствено с компанията.

 

Съобщава се, че през 2024 година съветската отбранителна индустриална база (ОИБ) ще произведе три пъти повече артилерийски снаряди, в сравнение с Западът ще създаде, макар че съгласно известията съветските снаряди страдат от проблеми с контрола на качеството, а украинската артилерия  е по-точна от съветската.

 

Служители на Кремъл не престават да показват, че Русия не се интересува от смислени договаряния с Украйна и предизвикват осведомителните интервенции на Кремъл, които имат за цел да принудят Запада да направи отстъпки във връзка с суверенната територия и народа на Украйна.

 

На 26 май ръководителят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски е нарушил украинската конституция, като е " отменил " изборите, и към този момент не е законен водач на Украйна. Володин твърди, че заради това Зеленски няма право да взема публични решения, в това число да афишира готовност. Тезата на Володин е, че през 2014 година Украйна " е престанала да съществува като правова страна " и че " всички съглашения с нелегитимен президент са невалидни и могат да бъдат оспорени в бъдеще ". Изявленията на Володин са в сходство с голям брой дългогодишни разкази на Кремъл по отношение на украинското изборно право и легитимността на Украйна през последното десетилетие. На 24 май Путин също съобщи, че украинският парламент и конституционният съд би трябвало да проучат украинската конституция, с цел да дефинират законността на длъжностните лица, които остават на поста си след приключване на оповестения мандат.

 

Съобщава се, че някогашните бойци от групата " Вагнер "  продължават да образуват нови отряди под управлението на Росгвардия и чеченския Спецназ " Ахмат ".

 

Руски вътрешен източник твърди, че някогашен пълководец на група " Вагнер " с повиквателно име  " Зомби " се надява да вербува към 3500 някогашни чиновници на " Вагнер "  за новосформираната доброволческа разузнавателно-щурмова бригада " Восток "  под управлението на Росгвардия.

 

Вътрешният източник твърди също, че в отряда " Камертон " под управлението на чеченския спецназ " Ахмат " има към 1000 някогашни бойци на " Вагнер ". Друг съветски източник твърди, че неизяснен източник е опровергал някои от тези първични изказвания и че Зомби няма да може да набере 3500 души персонален състав за бригада " Восток " и че в отряда " Камертон " има не повече от 150 някогашни бойци на Вагнер, само че " умира като бойна единица ", което принуждава персоналния му състав да премине в новосформирания отряд " Кащан ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР