Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с радиоактивна пепел“

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с радиоактивна пепел“
Коментари Харесай

Медведев заплаши Полша с „радиоактивна пепел“

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с „ радиоактивна пепел “ след изказвания на полския външен министър Радослав Сикорски.

Сикорски съобщи пред „ Гардиън “, че Съединени американски щати е заплашил Русия, че ще удари всичките ѝ цели в Украйна, в случай че Москва употребява нуклеарно оръжие.

„ Съединени американски щати не са споделили нищо сходно, „ тъй като са по-предпазливи “, написа Медведев в обществената мрежа X.

„ Ако американците ударят наши цели, това значи международна война и един външен министър, даже на страна като Полша, би трябвало да разбере това “, добави някогашният президент.

Той твърди, че полският президент Анджей Дуда е изискал тактически нуклеарни оръжия от Съединени американски щати да бъдат ситуирани в Полша.

„ Варшава няма да бъде оставена настрани и сигурно ще получи своя дял радиоактивна пепел. Това ли желаете? “ добави Медведев.

През април Дуда съобщи, че Полша е „ подготвена “ да одобри нуклеарни оръжия на НАТО - като контраст на разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Медведев беше възприеман като демократичната вяра на Русия по време на президентския си мандат от 2008 до 2012 година След съветската офанзива против Украйна обаче той се трансформира в един от най-големите хардлайнери и пази войната с провокаторски постове в обществените мрежи./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР