Преди половин година започнах да полагам усилия, за да променя

...
Преди половин година започнах да полагам усилия, за да променя
Коментари Харесай

Да се обичам такава, каквато съм ли? Пълни глупости!

Преди половин година започнах да поставям старания, с цел да трансформира метода, по който наподобявам. И по този начин, през днешния ден съм по-здрава, по-стегната, с по-красива кожа, с по-високо самочувствие. Хората не стопират да ме питат „ Как съумя да постигнеш всичко това? “, само че въпросът никак няма да им хареса. Защото отговорът на този въпрос не е политкоректен, нито облечен в красиви думи, само че най-малко е откровен.

В тази публикация няма да ви приканвам да се променяте и преосмисляте живота си. Защото това си е ваша работа, това си е вашето тяло.

Ще ви опиша за уроците, които научих по пътя на себеобичта и физическата промяна. Защото това си е моя работа, това си е моето тяло.

Винаги съм се мислела за пухкава. Или просто незадоволително стройна. Може би е поради височината, която по този начин и не прескочи 1,60 см и след пубертета, като през това време лозунгите „ Обичай се такава, каквато си “ и „ Твоите недостатъци са съвършени “ изобщо не помагаха, а единствено влошаваха ситуацията.

Между другото, в случай че една жена в действителност, но в действителност се обича такава, каквато е, и може с ръка на сърцето да каже: „ Не ме интересува по какъв начин наподобявам, аз съм велика “, аз персонално ще отида, ще ѝ стисна ръката и ще я почерпя с огромно парче френска селска торта. Не на нея обричам тази публикация.

Искам да се обърна към тези, чиято философия синтезирам по този начин:

„ Аз не владея нужната воля и дисциплинираност да се трансформира, по тази причина ще подлагам на критика всеки, който ги има, с цел да не пострада личното ми его. “

Тези хора настояват, че броенето на калории е нездравословно? Аз им споделям, че е потвърдено, че преяждането е по-вредно даже от алкохола и цигарите.

Те настояват, че всяко тяло е красиво? Аз давам отговор, че не желая да наподобявам като жена, която неглижира здравето си и е на прага на диабета.

 жена дневен iStock/Pexels

Забелязали ли сте, че тези токсични дами ни приканват да обичаме себе си, само че ангажимента, че към този момент не изглеждаме като Адриана Лима или Кейт Мидълтън. Тях ще ги подлагат на критика, тъй като са „ прекомерно съвършени “ и карат дамите да се усещат неловко поради „ нереалистичните стандарти за хубост “. Спомняте ли си оня материал, който носеше гръмкото заглавие „ Красивата жена няма право да е феминистка “?

 жена дневен iStock/Pexels

Съжалявам, в случай че това, което четете, не ви харесва. Както към този момент споделих, това е моето тяло, не вашето. И към това ще си разреша да прибавя, че всеки взима решенията си самичък, тъй като след това самичък би трябвало да се оправя с последствията им.

Истината е, че губим толкоз доста време от живота си, с цел да се научим по какъв начин да се обичам с наднормено тегло, а в действителност можем да го влагаме в самоусъвършенстване и самообразоване, с цел да бъдем по-здрави и по-щастливи.

Тук предумишлено не употребявам изрази като „ слаба “ и „ дебела “, тъй като считам, че хубостта не е обвързана с телесното тегло, а с цялостния ни външен тип като огледало на метода ни на живот и ежедневните решения, които взимаме.

 жена дневен iStock/Pexels

Та в случай че желаете съвет от мен, с наслада ще ви го дам. Първо, приемете обстоятелството, че желаете да се измененията, тъй като не се харесвате такива, каквито сте. В това няма безусловно нищо неприятно (стига това да не заплашва здравето ви, в случай че въобще са нужни такива пояснения).

Второ, стигнах до извода, че са нужни повече старания, с цел да отлагаме непрекъснато преследването на фантазиите си и да търсим оправдания за нашето безучастие, вместо просто да създадем първата крачка и да поемем по пътя към своето по-добро Аз.

Когато се върна към оня мрачен интервал от живота ми, импрегниран от систематични разочарования, прочувствен апетит и вътрешна битка, си припомням по какъв начин облеклата ми отесняваха от ден на ден, а хората към мен не спираха да повтарят: „ Изглеждаш прелестно, би трябвало да се обичаш повече, внушаваш си “.

Първият човек, който ми сподели истината в очите, беше нутриционистката, която потърсих за подпомагане:

„ Имаш наднормено тегло, само че в случай че си подготвена да направиш взаимни отстъпки в всекидневието си в името на своето здраве, не повече от три месеца са ти нужни, с цел да забележиш измененията. “

Първата част на цитата ме удари като влажен парцал. За първи път някой си позволяваше да ми каже нелицеприятната истина. Това, което чух, не ми хареса, само че ме извърши с толкоз освобождаващо и откровено успокоение. Защото към този момент знаех, че има проблем, и че би трябвало да направя нещо, с цел да го разреша.
 image2_16x9.png Сезонът на Телеца носи креативност и положителна сила: какво да очаквате съгласно зодията На фокус
И по този начин, започнах да спортувам по-активно, да броя калории, да се качвам на кантара всяка заран. Но не тъй като съм си втълпила, че наподобявам извънредно, нито тъй като съм твърдо решила да заприличам на Кейт Мос, а тъй като здравно лице мери подкожните ми телесни мазнини и ми сподели, че би трябвало да смъква килограми, с цел да се усещам и с цел да наподобявам по-добре. И резултатите не закъсняха. Щастието ми също.

Да, обричам тези редове на думичката здраве . Не на хубост, вътрешни качества, мода.

Защото най-красивото тяло е здравото. И най-щастливият човек е здравият. Всичко останало е его и суетност.
 Сдобри се с тялото си с тези елементарни психически трикове  Сдобри се с тялото си с тези елементарни психически трикове  Сдобри се с тялото си с тези елементарни психически трикове  Сдобри се с тялото си с тези елементарни психически трикове
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР