Преди няколко дни генералният директор на Роскосмос Юрий Борисов заяви,

...
Преди няколко дни генералният директор на Роскосмос Юрий Борисов заяви,
Коментари Харесай

Роскосмос обяви, че Русия може да остане в проекта за МКС до 2030 г.

Преди няколко дни генералният шеф на Роскосмос Юрий Борисов съобщи, че Русия има намерение да приключи активността си на МКС след 2024 година Това се дължи на обстоятелството, че главният приоритет ще бъде построяването на съветската орбитална станция за обслужване (РОСС). Сега обаче се появява информация, че Русия може да продължи да лети до МКС до 2028 година или даже по-дълго.

Сергей Крикалев, изпълнителен шеф на пилотираните стратегии на Роскосмос съобщи, че окончателният период за отдръпването на Русия от плана МКС зависи от положението на самия орбитален комплекс. Факт е, че след 2024 година е допустимо да се стигне до лавина от процеси, свързани с щета на разнообразни уреди в модулите на МКС.

" Що се отнася до изказването за 2024 година - това е специфичност на превода, само че това, което беше казано за отдръпването на Русия след 2024 година, значи, че до 2024 година няма да има фрапантни стъпки. 2025 година е след 2024 година, 2028 година също е след 2024 година, а и 2030 година Конкретното решение за изтеглянето ще бъде взето въз основа на техническото положение на МКС ", съобщи Сергей Крикалев.

Фактът, че техническото положение на станцията оставя доста за желаене, споделя Юрий Борисов: " Днес времето, прекарано от нашите астронавти, в това число американските астронавти, в търсене на вероятни неизправности и тяхното премахване, стартира да надвишава всички рационални граници. Това се прави за сметка на научните проучвания. Освен това станцията е на 24 години, а редица съставни елементи, единици, които би трябвало да бъдат сменени по една или друга причина, през днешния ден могат да бъдат даже сложни за възпроизвеждане, тъй като съдействието, което стартира при старта, може да се е трансформирало, а технологията се е трансформирала през това време. И не всеки път е допустимо това устройство да бъде възпроизведено в едно цяло. Възможно е просто да няма тази елементна база или нещо друго.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР