Въпросите на суверенитета не вредят на диалога. Целта е проста:

...
Въпросите на суверенитета не вредят на диалога. Целта е проста:
Коментари Харесай

Ердоган: Въпросите на суверенитета не вредят на диалога с Гърция

Въпросите на суверенитета не вредят на разговора. Целта е елементарна: Да укрепим нашето другарство и да издигнем равнището на нашите двустранни връзки до невиждано равнище в историята, като решим нашите проблеми. За тази цел ние в Турция неотдавна предприехме откровени и ефикасни стъпки и имаме намерение да продължим. Това сподели в изявление за турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

„ Ние, Турция и Гърция, споделяме освен една и съща география, само че и доста общи детайли с историческо измерение. Разбира се, има въпроси, по които не сме съгласни, само че броят на въпросите, по които можем да се съгласим, не е дребен. Като приказваме намерено и самоуверено за всички проблеми дружно, можем да предприемем стъпки към решение. Отлагането не взема решение проблемите. Необходимо е да ги преодолеете със храброст и да деянията воля за разрешаването им. Точно както се стремим, до момента в който светът гледа със благоговение, да установим мир както в нашия район, по този начин и в разнообразни географски точки на света, по този начин ще създадем всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че мирът и спокойствието постоянно ще доминират от двете страни на Егейско море. Лесно е да унищожиш нещо. Трудната част е построяването и решаването на проблеми с умения. Затова от нас зависи да разхлабим връзките сред двете страни, които се пробват да се притиснат сред две стени и да съборим тези стени, които са цялостни с предубеждения. Всичко, от което се нуждаем, са насочени към решения и почтени исторически стъпки ”, добави още Ердоган.

„ Считам, че неотдавна постигнахме климат на естетика с господин Мицотакис. Те демонстрираха гостолюбие, което ни задоволи в Атина. Разбира се, когато сме домакини на господин Мицотакис в Анкара, ще демонстрираме един от най-редките образци за турско гостолюбие. Климатът, който загатнах, стартира да дава съответни резултати. Атинската декларация, споразуменията и протоколите, които подписахме, са единствено част от тях. Няма спънка за прибавяне на нови. Мога да кажа, че се сътвориха доста положителни връзки освен сред нас, само че и на равнище министри и бюрократи. В умозаключение, нашата връзка е приемлива на доста равнища и е доста евентуално да продължим напред по позитивен метод ”, разяснява Ердоган.

„ Повдигането на въпроси за суверенитета не е нещо, което накърнява основите на разговора и попречва неговия прогрес. Ние можем да защитим тази земя при всевъзможни условия и да осигурим прогрес. Тези въпроси към този момент заемат особено място в листата с въпроси, с които би трябвало да се занимаваме. Можем да обсъдим тези въпроси от позиция, която е надалеч от приключен факт, и да приемем метод, който има вяра в решението. Всеки знае какъв брой чувствителни сме ние като Турция към околната среда. Би било неправилно обаче да преглеждаме това като комфортен заслон за скриване на други противоречиви обстановки зад него. Всеки въпрос би трябвало да се преглежда в собствен личен подтекст. Действително, морското право предизвиква съдействието сред крайбрежните страни в затворени или полузатворени морета като Егейско море, наред с други, по въпроси, свързани с околната среда. От друга страна, всички знаят, че Турция няма да одобри де факто обстановките в този район, съобщи Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР