Преди броени дни певецът Филип Киркоров внезапно покани на концертите

...
Преди броени дни певецът Филип Киркоров внезапно покани на концертите
Коментари Харесай

Пребоядисванията на Филип Киркоров

Преди броени дни артистът Филип Киркоров ненадейно предложения на концертите си в Крим ранените съветски военни, взели участие в нашествието в Украйна, като ги назова „ герои “. Това възмути обществеността, която преди няколко месеца бе шокирана от различен акт на краля на съветската сцена – танците върху кръста по време на песента „ Мария Магдалена “ от скандалния му концерт в Кремъл. Не бе от дълго време времето, когато Киркоров се разгласи в отбрана на (бившата си половинка) Алла Пугачова, Максим Галкин и останалите актьори, напуснали Русия след по този начин наречената „ спецоперация “ в прилежащата страна. Защо в този момент артистът се старае да е „ по-близо до народа “, а не на страната на критиците на Путин, разяснява уеб сайтът News.ru.

Още при започване на юни новината за идното турне на Киркоров провокира публичен резонанс. Концертното шоу Gold. The Greatest Hits, отдадено на 55-годишнината на изпълнителя, включваше и няколко града в Крим. В резултат на активността на опозиционни деятели, медии и публични организации обаче концертът в Севастопол беше анулиран. Певецът беше остро подложен на критика за това, че е не запомнил за поддръжката към своите сътрудници, напускащи Русия след нападението над Украйна, а с наближаването на изявите му в анексирания Крим даже записа видеообръщение, в което предложения „ героите “ от войната да участват гратис на концертите му.

Според биографа на Киркоров – Фьодор Раззаков, артистът трансформира позицията си съгласно реакцията на обществеността към дейностите му. „ Когато Киркоров записа видео в поддръжка на Галкин и Пугачова, това беше в навечерието на юбилея му на 30 април. Знаеше, че всички ще го поздравят, в това число и президентът на страната. Киркоров беше в еуфория “, споделя Раззаков. Писателят счита, че в началото Филип не е предполагал по какъв начин някои изречени от него думи ще повлияят за отменяне на концертите му. Последвалият скандал с кръста на сцената на Кремълския замък утежнява обстановката. „ На Киркоров му оставаха два разновидността. Или да продължи политиката на поддръжка към напускащите страната, само че за това се изискват позиция и гражданска храброст, каквито Филип в никакъв случай не е имал. Или да се „ пребоядиса “, въпреки в главата си да има напълно разнообразни мисли. Филип избра втория вид, смени идеологическата си ориентировка и отиде да пее в лечебните заведения (при ранените военни – б.р.) “, изяснява биографът му.

Раззаков е на мнение, че тази концепция не принадлежи на самия Киркоров, а на PR екипа му. Те евентуално са го посъветвали да запише видео в поддръжка на съветските военни, да ги предложения на концерт и персонално да посети болничното заведение. „ Имиджмейкърите са му споделили да бъде „ по-близо до народа “. Киркоров се е замислил над ориста на Галкин (съпругът на Алла Пугачова, комедиант и шоумен, нееднократно осъждал политиката на Кремъл –б.р.), който, съдейки по всичко, няма никакви шансове за завръщане в Русия и е решил за себе си да се „ преобуе “, разсъждава писателят.

Присъствието на поп певеца край болничните кревати на съветските военни възмути мнозина не по-малко от желанието му въобще да пее в анексирания Крим. Там той донесъл със себе си книги и рекламни проспекти за концерта, които раздавал с подпис на ранените. Според Раззаков този миг чудесно характеризира Киркоров. „ Не знам какво го е съветвал екипът му, само че Филип е човек с голямо самомнение. И очевидно е решил, че на военните не им би трябвало нищо друго с изключение на неговите книги: нито медикаменти, нито плодове… Киркоров в действителност счита себе си за пъпа на света “, акцентира писателят пред News.ru, обяснявайки със самовлюбеността на артиста желанието му да се хареса на мощните на деня.

Съюзът на православните жители на Таврида се опита да спре Киркоров, като събра подписи в църквите на Крим за анулацията на концертите на артиста поради номера с кръста. Обръщението беше отправено към локалната администрация на Крим и министъра на културата на републиката, както и до Симферополския и Кримски митрополит Лазар. Петицията подписа и артистът Дмитрий Певцов, народен представител в Държавната дума от дясноцентристката демократична секта „ Нови хора “. Той назова концертите на Киркоров „ низост “. „ Мерзостта си остава низост, даже и обществено да се „ покае “ и да е подготвена да извършва всички инструкции на работодателите си. Мерзостта не трябва да се показва, още повече – за пари. Както човек не може да бъде „ леко бременен “, по този начин и не може да прави компромис със сатанистите. Не си играйте на чоп с дявола – и двете му ръце са празни. Сатанистите не би трябвало да имат място на никое място. Особено в съветската сцена “, яростно разяснява той.

По думите на Фьодор Раззаков Филип Киркоров счита, че всичко му е разрешено, тъй като има авторитетни бранители и другари. „ Киркоров е фигура, доближена до „ императора “. И в това е силата му “, заключава писателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР