Горд съм колко манастири възстановихме. Най се гордея с манастира

...
Горд съм колко манастири възстановихме. Най се гордея с манастира
Коментари Харесай

Борисов: Гордея се с възстановените църкви и манастири /видео/

Горд съм какъв брой манастири възстановихме. Най се гордея с манастира „ Свети Йон Предтеча “ в Кърджали. Три пъти са го рушили. Там построихме чисто нов манастир. Красота! Горд съм с Разград, „ Св. Борис Покръстител “, с храма в Тервел. Уникални неща!

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред монаси в Пещерския манастир край Земен.

И добави: Даже села, в които няма един християнин, направихме църкви по 20 метра. И там мюсюлманите се грижат, но няма попове. Затова направихме семинарията в Пловдив – да можете да обучите. Църкви има, а попове няма.

А игуменът на Гложенския манастир Никанор вметна, че самите манастири не разполагат с самостоятелни бюджети и разчитат на спомоществователството на донори.

Монахът му уточни, че имат предпочитание да бъде възобновена и основната постройка на манастира край Земен, която се нуждае от 800 000 лв.. „ Ще вкараме монахини, само че ни би трябвало някое рамо “, показа Никанор и добави: „ Ако е за мене, добре. Ама аз го желая за хората “.

„ Добре, дедо, рисков си “, съгласи се с усмивка Борисов.

Политикът участва на освещаване на възобновената столова в Пещерския манастир. Преди да обиколи обновеното крило на храма, Борисов възпламени свещ за здраве и остави своята милостиня.

„ Тук какъв брой манастири възстановихме “, съобщи той, а отец Никанор му напомни кои храмове са възвърнали своя искра с помощта на средствата, предоставени по време на ръководството на ГЕРБ./ Епицентър.бг

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР