Правото ми на мнение! Създаване на съдържание за социалните мрежи“

...
Правото ми на мнение! Създаване на съдържание за социалните мрежи“
Коментари Харесай

Наръчник на УНИЦЕФ подкрепя развитието на медийна грамотност у младежите

„ Правото ми на мнение! Създаване на наличие за обществените мрежи “ е ново теоретично пособие, което си слага за цел да увеличи медийната и интернет просвета у децата 14-18 година

Помагалото, което, съпътства изявата на младежите в обществените мрежи като дейни основатели на наличие, което да показва техните ползи, занимания и дела. Целта му е да развие умения и познания в младежите при основаването на медийно наличие, което да следва етичните правила и безвредното прилагане на обществените мрежи.

„ Правото ми на мнение! Създаване на наличие за обществените мрежи “ покрива главните правила на публицистиката, които подсигуряват сигурността и достолепието на хората. Важна част от него е и разпознаването на подправените вести, дезинформацията и медийната операция, както и противодействието на речта на омразата, спазването на авторското право и етиката в медиите. В помагалото в детайли и в елементи са разказани и стъпките за основаване на сполучлив писмен текст, видео и подкаст.

Помагалото е основано в границите на плана на УНИЦЕФ „ Правото ми на мнение! Академия за младежи “, изпълняван в партньорство с Асоциация на европейските публицисти – България. В плана интензивно вземат участие младежите и техните ментори от мрежата учебни медии Teenstation.net. В наличието са включени и специалисти от Център за безвреден интернет – България, и Коалиция за медийна просветеност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР