Правителството ще бъде разточително, защото ни очаква висока инфлация. Това

...
Правителството ще бъде разточително, защото ни очаква висока инфлация. Това
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Правителството ще бъде разточително, защото ни очаква висока инфлация

Правителството ще бъде разточително, тъй като ни чака висока инфлация. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Инфлацията може да бъде по-близо до 10%. По-голяма инфлация носи по-големи доходи, само че това няма фундаментален темперамент, разяснява някогашният финансов министър.

Когато инфлацията завърши, приходите ще намалеят, само че разноските ще са раздути. Тогава или ще се надигнем пред по-високи дефицити или още по-големи потребности от дълг, или ще би трябвало да променяме данъчната система и покачваме налозите. Това е рисково държание, разяснява Чобанов.

" Не прави положително усещане и нуждата от актуализации през лятото, наподобява, че вършим бюджети за по няколко месеца. Пренасянето на разноски от предния бюджет, в размер на 3 милиарда, не е положително решение, тъй като затруднява разбора на фискалната година ", уточни Чобанов.

Чобанов добави, че съществуват рискови параметри в бюджета. Например, минималната работна заплата, против която работодателите възразяват, тъй като не е ясно какъв брой ще набъбнат разноските за електрическа енергия, с цел да мислят за нарастване на заплатите.

По думите му осъществяването на настоящия бюджет ще ни отдалечи от влизане в Еврозоната, тъй като има доста дефицити.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР