Правителството предстои да обсъди изплащането на еднократна финансова помощ на

...
Правителството предстои да обсъди изплащането на еднократна финансова помощ на
Коментари Харесай

Кабинетът ще обсъди финансова помощ за пострадали от бедствия в 6 области

Правителството следва да разиска изплащането на еднократна финансова помощ на потърпевшите от естествени бедствия на 4 ноември т.г. в шест области – Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна. Това планува дневният ред на днешното държавно съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Вследствие на ураганния вятър имаше потърпевши и починали хора, а в няколко население места имаше разрушени къщи, покриви и други постройки. Вносител на предлагането е министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

На съвещанието се чака кабинетът да разиска и одобри още Годишен отчет за положението на националната сигурност през 2022 година

Доклад за касовото осъществяване на държавния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за деветмесечието на 2023 година също е част от дневния ред на съвещанието. 

Правителството се чака да утвърди и спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2023 година, предопределени за компенсиране на осъществените от родителите разноски за месец юни т.г. за развъждане и образование на децата, които не са признати в общински ясли или детски градини заради липса тук-там. 

Началото на съвещанието е от 16:30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР