Правилното комбиниране на храните е гаранция за пълноценно усвояване на

...
Правилното комбиниране на храните е гаранция за пълноценно усвояване на
Коментари Харесай

Основни принципи за комбиниране на храните

Правилното съчетание на храните е гаранция за пълноценно асимилиране на питателните субстанции от организма. Има храни, които при комбинирането им затрудняват храносмилателния тракт и той не ги обработва вярно.

При такова случаи може да остане необработена храна в стомаха, което се отразява неподходящо върху цялостното положение. Разделното хранене е методът да се предотвратят тези положения. Ще Ви предложим няколко бързи съвета по какъв начин да комбинирате храната си.

Плодовете се ядат настрана

 Основни правила за съчетание на храните

Плодовете ферментират доста бързо, изключително в случай че попаднат в кисела и топла среда, каквато е средата на нашия корем. За да премине през стомаха един плод, му трябват към 30 минути. На една свинска пържола са нужни към два часа. Ако тези две храни се употребяват дружно, плодът ще остане по-дълго в стомаха и ще ферментира. Изключение от това предписание вършат бананите и ябълките, които минават развой на ферментация по-бавно.

Мазнините би трябвало да се комбинират единствено със зеленчуци без нишесте

 Основни правила за съчетание на храните

Примерно може да се употребяват дружно маслини и ядки. Кои са зеленчуците без нишесте? Това са всички без картофите, тиквата, кестените, грахът, артишокът и царевицата. За да не се усеща апетит, може да се прибавят зеленчуци, съдържащи фибри. При направено меню, в което участват артикули с нишесте, може да се направи композиция със зеленчуци с протеини като броколите и къдравото зеле.

При едно хранене да се употребява единствено една протеинова храна

 Основни правила за съчетание на храните

Трябва да се заобикаля хранене със следните примерни храни: стек и яйца, фасул и пиле, месо и морски блага и други от този порядък. Това ще докара до прекалено претоварване на организма и той няма да успее да се оправи с протеиновата бомба.

Да не се комбинират протеини с нишесте

 Основни правила за съчетание на храните Снимка: Зорица

Комбинацията от пиле и ориз, паста, месо и млечни артикули, които толкоз постоянно са в менюто ни, не е добра концепция. Риба и киноа също ще затрудни организма.

Бобовите растения съдържат протеини и нишесте, които затрудняват храносмилателните процеси, те би трябвало да се употребяват със зеленчуци без нишесте.

Основни правила при правене на менюто

- За всяко хранене се избира един главен артикул. Всеки протеин или храна с нишесте се комбинира със зарзават без скорбяла;

- Добре е да се прибавят дребни количества неутрални артикули като нерафинирано масло, лимони, немлечни продукти;

- При предпочитание да се добави друга храна, друга от главната, тя не трябва да надвишава 10% от размера на общата храна;

- Плодовете се ядат независимо сред обособените хранения, най-добре 30 минути преди главното хранене.

Ако се съблюдават разпоредбите за съчетание на храни, позитивната смяна скоро ще бъде забележима.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР