Поздрави на всички! Любимият ни дом получава вода от кладенец.

...
Поздрави на всички! Любимият ни дом получава вода от кладенец.
Коментари Харесай

Как да почистите “джобовете” на пералнята от измет? Има лесен начин!

Поздрави на всички! Любимият ни дом получава вода от бунар. Пробиха го (кладенец) във “варовик ”, а твърдостта му е прекомерно висока. Поради това трябваше да слага доста филтри в къщата и даже обособена филтърна система за питейна вода.

Малко скъпо е да поставите филтър върху уреди като пералня или съдомиялна машина – по този начин или другояче се употребяват препарати за премахване на накип. Но в пералнята има такова място, където втвърдяващите сътрудници не попадат – това са контейнери за зареждане на прахуляк и еликсир.

С течение на времето, даже за една година, тези джобове на пишещата ни машина бяха покрити с твърдо варово покритие.

Опитах се да измия продуктите, които бяха в банята – като цяло нищо не оказа помощ. Особено в далечни места, където могат да се слагат единствено пръсти. След това взех решение да го измия с разтвор на лимонена киселина.

Но лимонената киселина не оказва помощ. В случай оказва помощ по елементарна причина – вряща вода с „ лимон “, а високата температура форсира реакцията. Но това няма да работи в пишещата машина, защото се охлажда бързо и не се излива, тъй че да не изтича през задната страна на контейнера без стена.

Затова пристигнах с по-кардинална концепция – да употребявам оцета като по-агресивна киселина и тъй че разтворът с оцет да не се изтича в машината, използвах елементарни гъби за миене на съдове. Първо, той изоби несметно стените на „ джобовете “, постави компактно гъбите и ги напои с оцет. Извадих контейнера вътре в машината, тъй че да мирише по-малко.

Пет часа по-късно бях удовлетворен. Цялата плака елементарно се отстранява с гъби и даже жълтите петна са съвършено избелени. Сега е наслаждение да гледате.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР